006.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом із сумчанами у день 74-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вшанував пам’ять жертв воєнних дій різних років.

Попри дощ, сотні сумчан прийшли вклонитись пам’яті загиблих періоду Другої світової війни, локальних війн, Революції Гідності та бойових дій на Сході України.

Звертаючись до містян, які зібрались біля Меморіалу «Вічна Слава» на мітинг-реквієм, міський голова Олександр Лисенко відзначив важливу роль українського народу у боротьбі з нацизмом і нагадав про мільйонні жертви, яких зазнали українці в часи Другої світової війни.

«74 роки відділяють нас від легендарного травня 45-го... та скільки б років не минуло, ми з вдячністю та болем у серцях будемо згадувати мільйони наших співвітчизників, які загинули в полум’ї Другої світової війни. Ця війна стала найбільш глобальною та найбільш кривавою в історії людства. У неї виявилось втягнутим 80% населення Землі. Загальні втрати військових та цивільного населення склали до 85 мільйонів осіб, з яких близько 10 мільйонів – українців і громадяни України інших національностей. Вічна пам’ять загиблим!» – сказав Олександр Лисенко.

Очільник міста подякував старшому поколінню за мужність і героїзм, виявлені під час війни, та самовіддану працю у післявоєнний період. Посадовець побажав ветеранам міцного здоров’я, бадьорості духу, довгих літ щасливого та мирного життя: «Від усієї сумської громади висловлюю безмежну вдячність ветеранам за ратний і трудовий подвиг. За те, що мужньо витримали лихоліття війни, винесли на своїх плечах тягар повоєнних років і підняли Україну з руїн. Сьогодні, натхненні вашим прикладом, ваші нащадки знову на передовій. І обов’язково переможуть. Слава Україні!».

Також цього дня Олександр Лисенко зустрівся в неформальній обстановці з ветеранським активом міста. Посадовець, на прохання міської організації ветеранів, подарував їй ноутбук.