0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО публічно прозвітував перед сумською громадою за роботу у 2018 році.

Перед початком звіту у фойє філармонії, де відбувався захід, всі гості мали можливість переглянути інформаційні матеріали про діяльності торік структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств, кожен із яких демонстрував свої здобутки – були представлені презентації та буклети, працівники розповідали про реалізовані проекти, про впроваджені зміни, про отримані нагороди та відзнаки, про показники ефективності та все, що зроблено за минулий рік.

Потому розпочалась головна частина заходу, де безпосередньо звітував керманич Сум. На початку виступу Олександр Лисенко подякував кожному члену громади за його внесок у соціально-економічний розвиток міста.

«Невичерпний ресурс Сум – це воля громади, консолідація депутатського корпусу, спільно вироблені конструктивні рішення заради єдиної мети – розвитку нашого міста, – сказав міський голова Олександр Лисенко. – Зауважу, що даний звіт – це рік зробленої клопіткої старанної добросовісної спільної праці великого колективу – Сумської міської ради та сумської громади».

Очільник міста у своєму звіті детально зупинився на аналізі основних економічних та соціальних показників минулого року, назвавши пріоритетними напрямками роботи міської влади у 2018 році публічність, відкритість та прозорість влади; наповнення міської казни, використання бюджетних коштів із максимальним задоволенням потреб громади; розробку Стратегії розвитку міста до 2027 року; економічна стабільність; розвиток інфраструктури міста; ремонт доріг; енергомодернізація комунальних закладів; оновлення парку комунального транспорту; належне утримання житлового фонду; забезпечення містян якісними комунальними послугами; розширення спектру адміністративних послуг; впровадження електронних сервісів; реформування закладів охорони здоров’я; забезпечення потреб освіти; безпека та оборонна робота; підтримка учасників АТО; розвиток культури та спорту; молодіжний розвиток.

За словами очільника Сум, минулий рік був наповнений кропіткою працею задля реалізації соціально-економічних перетворень в місті. З міського бюджету, який торік складав 3361,8 млн грн., 2298 млн грн. були направлені на видатки соціального спрямування, це й соціальний захист – 1101 млн грн., освіта – 752,5 млн грн., житлово-комунальне господарство – 387 млн грн., охорона здоров’я – 357 млн грн., будівництво та регіональний розвиток – 143 млн грн., транспорт та дорожнє господарство – 60,6 млн грн., культура – 55 млн грн., енергозбереження – 43,1 млн грн. тощо.

Керманич Сум зазначив, що торік працювали стабільно та послідовно, забезпечуючи розвиток міста за пріоритетними напрямками, вирішуючи поточні питання громади.

Потому Олександр Лисенко детально зупинився на таких напрямках діяльності, як розробка Стратегії розвитку міста до 2027 року, до роботи над якою через стратегічні сесії залучили і сумчан; соціальний захист та допомога учасникам АТО та ООС; розвиток комунального транспорту; ремонт доріг та житлового фонду; впровадження заходів з енергозбереження, розвиток медицини та освіти, культури, фізичної культури та спорту, молодіжної політики.

Серед ключових здобутків Олександр Лисенко назвав: заходи енергоефективності в закладах освіти, медицини та культури, що проводили коштом міського бюджету та із залученням міжнародних фондів; успішне впровадження реформ в галузях освіти та медицини, зокрема: реалізація Концепції «Нова українська школа», покращення умов в усіх дошкільних закладах, створення Інклюзивно-ресурсного центру № 1, 100% забезпечення харчуванням дошкільнят і школярів, впровадження проекту «Онлайн школа. Управління школою і E-learning платформа», оснащення сумських шкіл відеонаглядом; впровадження реформи первинної ланки в медицині, започаткування електронного запису до терапевтів і сімейних лікарів, придбання ангіографа експертного класу, що відкрив нові можливості для діагностики та лікування серцево-судинних захворювань; забезпечення пільгового проїзду окремих верств населення, придбання чотирьох автобусів та чотирьох тролейбусів, введення нового автобусного маршруту «вул. Прокоф’єва – вул. Косівщинська», побудова нової контактної мережі; ремонт доріг на 35 вулицях (переважно середній і капітальний ремонти, реконструкцію); ремонт комунікацій, прибудинкових територій, об'єктів житлового фонду, облаштування нових тротуарів, встановлення нових зупинок, спорудження нових дитячих і спортивних майданчиків, висадка дерев і квіті; проведення загальноміських культурно-мистецьких, молодіжних заходів; реконструкцію Молодіжного центру «Романтика»; економію бюджетних коштів за рахунок проведення закупівель через систему ProZorro тощо.

Окремо міський голова зупинився на питаннях допомоги військовим формуванням, що дислокуються в місті, та учасникам АТО/ООС, зауваживши, що даний напрямок і надалі залишатиметься для міської влади серед основних. Вперше у 2018 році виплатили з міського бюджету 60 учасникам АТО одноразову цільову матеріальну допомогу для придбання житла. Розширили спектр послуг Центру обслуговування учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх сімей.

Опісля звітування Олександр Лисенко вручив грамоти міського голови та спеціальні відзнаки сумчанам різного віку, котрі в останній час відзначились у тих чи інших галузях. Потому спілкування з присутніми на заході сумчанами продовжилось у форматі «запитання–відповідь». Запитання, що стосувались локальних об’єктів, міський голова доручив підлеглим оформити у вигляді звернень громадян та спрямувати їх до розгляду відповідним структурним підрозділам.

Переглянути звіт міського голови Олександра Лисенка про роботу у 2018 році

Переглянути трансляцію звіту міського голови Олександра Лисенка про роботу у 2018 році

Відеоролик