002.jpg

З нагоди 205-ї річниці з Дня народження великого українського поета та художника, політичного і громадського діяча Тараса Шевченка в центрі міста відбулись урочисті заходи.

Зранку від Свято-Воскресенського кафедрального собору піша хода рушила до пам’ятника Т. Шевченку, де пройшли урочистості. На знак шани й у пам'ять великого генія українського народу представники міської та обласної влади, духовенства, громадськості поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку.

З виступами до присутніх звернулись керівники міста та області. У своїх промовах вони підкреслювали важливість збереження пам'яті про видатних українців, про необхідність донесення до підростаючого покоління постаті того Тараса Шевченка, яким він був – талановитим, мудрим, обдарованим, справжнім патріотом своєї країни.

Звертаючись до загалу, міський голова Олександр ЛИСЕНКО підкреслив, що талановитий представник української культури – Тарас Шевченко, крім того видатний політичний, громадській діяч, непохитний борець за її державність, незалежність та політичну самостійність, за визволення українського народу від національного пригнічення.

«І вам слава, сині гори, кригою окуті. І вам, лицарі великі, Богом не забуті. Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава, і воля святая!, – процитував під час заходу керманич міста слова Великого Кобзаря. – Тарас Шевченко увійшов у світову історію великим українським письменником і талановитим художником, а його життя і творчість – це насамперед історія успіху й боротьби. Його твори наповнені національними ідеями, набули популярності серед народу, а сам український поет – всенародної любові, бо був найбільшим патріотом України, заповідав нам любити свій народ. Він завжди вчить нас, він каже нам, що в єдності сила, і правильно, треба єднатися, разом ми сильна нація». Check out doggy style sex movies here at the site https://pornlux.com/videos/doggy-style !

Далі у рамках відзначення 205-ї річниці від Дня народження великого українця заходи продовжились в обласній філармонії концертною програмою «Живе слово Кобзаря».

А ввечері о 17:00 на сумчан чекатимуть в Агенції промоції «Суми», де відбудеться творча зустріч «Постать Шевченка в різноманітті». Під час заходу запрошені гості вестимуть мову про творчість та біографію поета та читатимуть найулюбленіші вірші Шевченка.