006.jpg

У Сумах із метою належного забезпечення житлових умов учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, створення їм сприятливого суспільного середовища, запроваджена процедура надання одноразової цільової матеріальної допомоги за кошти міського бюджету зазначеній категорії осіб, які мають зареєстроване місце проживання та мешкають місті.

У 2018 році виплата одноразової цільової матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції на придбання житла проводилась у відповідності до Порядку забезпечення житлом учасників антитерористичної операції на 2016-2021 роки, затвердженого рішенням міської ради від 7 липня 2016 року № 954-МР в редакції рішення міської ради від 21 грудня 2017 року № 2902-МР.

Список учасників антитерористичної операції, яким торік перерахували одноразову матеріальну допомогу на придбання житла, затверджений рішенням міської ради від 8 серпня 2018 року № 3733-МР (зі змінами).

Всього на рік для виплати цільової матеріальної допомоги 60 учасникам антитерористичної операції на придбання житла з міського бюджету виділили 21 млн гривень. Розмір допомоги складав 350 тис. грн. для однієї особи.

Станом на 14 лютого вже придбали житло 42 учасники антитерористичної операції (два житлових будинки та 36 квартир в Сумах, чотири квартири за межами міста, а саме: дві – в с. Сад, одна – с. Старе село, одна – в м. Житомир).

«Ми розуміємо, що більшість захисників країни потребують покращення житлових умов. Дехто з них взагалі не має власного помешкання. Це проблема, яку ми вирішили спільно. Протягом п'яти років із міського бюджету ми будемо виділяти кошти в сумі 21 млн грн. для одноразової матеріальної цільової допомоги на придбання житла учасникам АТО. Хочу підкреслити, що Суми – наразі чи не єдине місто в Україні, де міська рада пішла на такий крок», – наголосив Олександр Лисенко.

На 2019 рік у відповідності до міської програми «Соціальна підтримка учасників антитерористичної операції та членів їх сімей» в міському бюджеті передбачено 21 млн грн. для надання одноразової цільової матеріальної допомоги на придбання житла 60 учасникам антитерористичної операції.

У відповідності до Порядку забезпечення житлом учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил на 2016-2021 роки, затвердженого рішенням міської ради від 19 грудня 2018 року № 4296-МР (зі змінами), для встановлення права на отримання одноразової цільової матеріальної допомоги учасник АТО/ООС, член сім’ї загиблого (померлого) учасника АТО/ООС або їх уповноважені представники подають заяву на ім’я міського голови та документи, визначені пунктом 2.3 вищезазначеного порядку, через департамент комунікацій та інформаційної політики (майдан Незалежності, 2; каб. 70).

Прийом заяв і документів триватиме до 31 березня.