007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголошує, що за жодних обставин не піде на політичні компроміси, спрямовані проти громади.

Апеляційним судом Сумської області вже дана оцінка: протиправних дій у діях Сумського міського голови не встановлено.

«Саме напередодні старту виборчих перегонів знову порушуються питання, що вже були вирішені у законодавчій площині, у судовому порядку, що суперечить статті 61 Конституції України, згідно з якою ніхто не може бути двічі притягнений до юридичної відповідальності одного виду за одне й те саме правопорушення, – говорить Олександр Лисенко. – У цьому вбачається одне – дискредитувати мене та команду міської влади. Тому цілком відповідально заявляю, що ми працюємо в інтересах сумчан і цього курсу не змінимо ні за яких обставин».

Начальник правового управління Олег ЧАЙЧЕНКО додає, наскільки стало відомо з офіційних джерел інформації, 14 протоколів стосовно Сумського міського голови було складено працівниками Департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції Національного агентства запобігання корупції з тих підстав, що у 2017 році очільник міста видав сім розпоряджень про преміювання працівників виконавчих органів та апарату міської ради, у складі якого й працює сам міський голова.

Указані розпорядження вже були предметом дослідження в протоколах (стор. 8) від 16 січня 2018 року, складених Управлінням захисту економіки в Сумській області Департаменту захисту економіки Національної поліції, і на той час не викликали будь-яких зауважень з боку правоохоронного органу щодо корупційної складової. Нагадаємо, за тією справою Апеляційний суд Сумської області не встановив в діях Сумського міського голови протиправних дій.

Скановані копії судових рішень додаються