007.jpg

Відбулось підписання Угоди про співпрацю між Сумською міською радою, групою компаній «Технологія» та Сумським центром професійно-технічної освіти щодо підготовки робітничих кадрів для повного і своєчасного забезпечення промислових підприємств міста трудовими ресурсами.

Документ передбачає створення механізмів співпраці підписантів для підготовки робітничих кадрів за сучасними системами навчання та встановлення взаємної відповідальності сторін за результати підготовки робітників з професій, орієнтованих на високотехнологічне виробництво, що застосовується на підприємствах групою компаній «Технологія». Планується, що центр дуальної освіти запрацює на базі Сумського центру професійно-технічної освіти.

За словами міського голови Олександра ЛИСЕНКА, підписання даної Угоди є результатом спільної роботи влади, бізнесу та освітян, направленої на досягнення комплексної мети – розвитку дуальних підходів в освіті у Сумах, працевлаштування сумських випускників та забезпечення підприємств кваліфікованим кадрами.

«Міська влада тривалий час співпрацює з АТ «Технологія» і ми задоволені, що дана співпраця приносить свої позитивні результати задля розвитку та розбудови нашого міста, – зауважив Олександр Лисенко. – На сьогодні це чудова ініціатива, коли заклади освіти у співпраці з підприємствами здійснюють професійну підготовку кваліфікованих робітників. Безумовно, це гарна можливість, коли студенти можуть попрактикуватися і в майбутньому отримати робочі місця. І ми розуміємо, чим більше буде можливості працевлаштування у наших випускників на сумських підприємствах, тим краще розвиватиметься й промислова галузь, і місто в цілому».

Як зазначив голова наглядової ради АТ «Технологія» Володимир ЗАЄЦЬ, хоча на базі Машинобудівного коледжу СумДУ вже працює центр дуальної освіти, важливо продовжувати співпрацю в цьому напрямку, адже потреба у студентах, які навчатимуться за цією системою освіти, у підприємства є.

«Наразі йде величезне будівництво, ми розширюємо виробництво, це близько 17 тис. м². Тож кваліфіковані кадри нам вкрай потрібні. У нас в планах близько 90 нових робочих місць на наступний рік по трьом підприємствам групи компаній, з них всього чотири – офісні робітники, тож уявіть скільки потрібно кадрів робітничих професії», – сказав Володимир Заєць.

Директор Сумського центру професійно-технічної освіти Віталій МЕЛЬНИК подякував Володимиру Зайцю за те, що у навчального закладу з’явилось потужне підприємство-партнер, яке взяло на себе зобов’язання стати базовим для навчального закладу. Також він подякував сторонам-підписантам та висловив сподівання на плідну співпрацю.

Текст Угоди