0010.jpg

В обласному театрі ім. Щепкіна відбулись міські урочисті заходи, присвячені Дню працівників освіти.

Вітали вчителів та всіх працівників, хто причетний до галузі освіти міський голова Олександр ЛИСЕНКО та перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО.

«Ваша праця – це мистецтво, а ваша душа – це світло. Вашу роль в суспільстві неможливо переоцінити, адже саме ви формуєте наше майбутнє. І сьогодні ми бачимо плоди вашої праці. Щиро дякуємо вам за те, що виховуєте в наших дітях почуття гідності, свідомості та високоморальності. Ви є тим фундаментом, на якому тримається майбутнє покоління сумчан», – звернувся до присутніх у залі Олександр Лисенко.

За словами очільника обласного центру, сьогодні перед освітою країни стоїть низка важливих завдань, і одне з них успішне впровадження Концепції «Нова українська школа».

«Третього вересня стартувала реформа початкової школи, до впровадження якої ми з вами, впевнений, гідно підготувались і надалі крокуватимемо шляхом модернізації освітньої галузі, – зауважив посадовець та побажав вчителям міцного здоров’я, злагоди, достатку і щастя. – За вашу працю низький вам уклін, адже вашими серцями і вашими знаннями плекається майбутнє міста і майбутнє України».

За вагомий внесок у розвиток освітньої галузі міста, сумлінну працю на освітянській ниві, високу професійну майстерність, успіхи у справі навчання і виховання дітей та з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти Олександр Лисенко відзначив кращих представників цієї галузі грамотами та цінними подарунками.

Звернувся до всіх присутніх викладачів, вихователів зі словами вдячності за працю, що вимагає мудрості, великих знань та духовних сил, перший заступник керманича міста Володимир Войтенко.

Він зауважив, що у Сумах галузь освіти по фінансуванню стоїть майже на рівні з соціальною сферою. На виплату зарплатні освітянам з бюджету міста виділено понад 300 млн грн.

«Можна будувати дороги, ремонтувати тротуари, провести освітлення, благоустрій територій і так далі. Але якщо не вкладати зусилля та фінанси у галузь освіти – то все марно. Бо саме знання, це – шлях в майбутнє. Створюючи сьогодні для дітей і педагогів гідні умови для навчання та праці, ми спільно розбудовуємо наше завтра», – відзначив він у вітальному слові.

Грамотами та цінними подарунками міськради Володимир Войтенко відзначив керівників тих навчальних закладів, де більшість випускників здобули найвищі бали за результатами ЗНО.

Низка працівників освіти Сум цього дня отримали відзнаки державного рівня – подяки та грамоти Міністерства освіти України.

Продовжилось святкування професійного свята освітян виступами танцювальних та вокальних творчих колективів – маленьких талантів Сум.