0010.jpg

У Сумах здали в експлуатацію другу чергу будинку для військовослужбовців Державної прикордонної служби України.

Ключі від службових квартир отримали 80 родин сумських прикордонників. Це сім’ї військовослужбовців управління Сумського прикордонного загону, відділу прикордонної служби «Юнаківка» та прикордонної комендатури швидкого реагування. Більшість новоселів є учасниками АТО. Перші 80 квартир у цій новобудові здали в експлуатацію рівно рік тому. Зведення будинку здійснювалось по лінії Державної прикордонної служби України, у свою чергу місто сприяло у виділенні земельних ділянок під будівництво.

Очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО зазначив, що міська влада готова й надалі йти назустріч міністерствам і відомствам, які мають бажання і фінансові можливості для зведення житла для своїх працівників, насамперед, коли йдеться про військовослужбовців.

«Немає міцного фронту без міцного тилу, а тил – це родини захисників, і необхідно створювати їм нормальні умови. Ми пішли назустріч Державній прикордонній службі України, коли вона вирішила будувати в Сумах житло для своїх військовослужбовців: виділили дві земельні ділянки, підвели комунікації, облаштували територію і продовжуватимемо благоустрій. Поруч під такі ж потреби міністерств і відомств, у першу чергу Міністерства оборони України, зарезервовані ще земельні ділянки», – зазначив Олександр Лисенко.

У свою чергу керівництво міста взялось за вирішення житлового питання учасників АТО і вже цього року 60 АТОвців отримають з міського бюджету одноразову цільову матеріальну допомоги на придбання житла в розмірі 350 тис. грн. кожен.

У вересні-жовтні поточного року зазначену допомогу буде перераховано 15 бійцям, які захищали територіальну цілісність на Сході України, які впродовж року з дня зарахування коштів мають використати їх на придбання житла в прийнятих в експлуатацію житлових будинках на первинному або вторинному ринках.