004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО поспілкувався зі студентами другого курсу СумДУ, які в рамках курсу «Політологія» знайомились із роботою органів місцевого самоврядування.

У розмові, що тривала впродовж години, торкнулись питань створення Сумської ОТГ, інструментів комунікації міської влади з громадськими організаціями, функціонування Молодіжної ради при міському голові та перспектив створення Молодіжного центру, процедури розгляду звернень громадян, планів міської ради на наступний рік.

Відповідаючи на запитання щодо розпорядку дня, Олександр Лисенко зазначив, що чимало часу забирає робота з паперами, але невдовзі буде запроваджено електронний документообіг, що дозволить працювати з документами швидше і якісніше.
Серед проблемних питань, які керівництво міста наразі вважає найбільш гострими, очільник Сум виділив стан комунікацій, збиранням ТПВ, очищення річок.

Міський голова закликав молодь залишатись активним учасником життя міста й у взаємодії з Молодіжною радою при міському голові та депутатами міської ради виходити з пропозиціями щодо змін у тих чи інших сферах.

Опісля зустрічі з Олександром Лисенком начальник відділу організаційно-кадрової роботи Андрій АНТОНЕНКО розповів студентам про структуру та повноваження органів міського самоврядування.

Потому директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН провела студентів до сесійної зали. Тут молоді було особливо цікаво, адже вони на власні очі побачили, де працює міський парламент. Антоніна Кохан розповіла студентам, як відбуваються сесії міської ради та яким чином приймаються рішення, необхідні для життєдіяльності нашого міста. Аби студенти дійсно відчули себе справжніми парламентарями, вони мали змогу посидіти на місці міського голови, депутатів, постояти за трибуною.