005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО спільно з першим заступником Володимиром ВОЙТЕНКОМ проіспектували якість проведення ремонтних робіт дорожнього покриття по вул. Холодногірська, вул. Роменська та вул. 20 років Перемоги.

Як зауважив Олександр Лисенко, пріоритети роботи міської влади, після медицини та освіти, незмінні – це нові якісні дороги та тротуари.

«Суми мають стати містом рівних доріг і зручних якісних тротуарів. Як завжди, орієнтуємося на потреби містян, тому роботи проводимо послідовно і впевнено, – наголосив очільник обласного центру. – Я вкотре наголошую, дотримання стандартів якості – основна вимога до виконавця робіт».

Розпочали інспектування дорожнього покриття з вул. Холодногірська. За словами жителів, ця дорога не бачила ремонту понад 30 років. Нещодавно тут уклали двошарове дорожнє покриття та укріпили його щебнем. Окрім цього, встановили бордюри та підняли горловини оглядових колодязів інженерних комунікацій.

Новий асфальт проклали від вул. Реміснича до Палацу культури ПАТ «Сумське НВО». На капітальний ремонт цієї дороги з міського бюджету виділили 7 млн гривень.

За словами директора КП «Шляхрембуд» Олександра ВЕГЕРИ, тут залишилось облаштувати тротуари, чим надалі й займеться підрядна організація. По вул. Роменська та вул. 20 років Перемоги ремонти доріг уже завершено.

За словами першого заступника міського голови Володимира Войтенка, особливу увагу приділили відновленню дорожньої артерії по вул. Роменська. Протяжність відремонтованої дороги становить понад 2 км, вартість капітального ремонту – 33 млн грн. Тут вперше у місті використали суміш «нового покоління», так званий щебенево-мастичний асфальтобетон, що виготовляється на новому заводі.

«Перевага ЩМА в тому, що він протягом багатьох років витримує значні навантаження безперервного руху автотранспорту. Гарантійний термін асфальту, який ми використовували раніше, – 5 років, а термін служби – до 10 років, тоді коли термін служби дорожнього покриття з нового асфальтобетону перевищує старий вполовину», – зазначив Володимир Войтенко.

А відтак, повідомив перший заступник міського голови, таку технологію використовуватимуть і на інших об’єктах.

Так само цьогоріч  оновили шляхопровід по вул. 20 років Перемоги, де разом із проїжджою частиною зроблять і тротуар з одного боку. З іншого він з’явиться після заміни підземних комунікацій.

«Нині зроблено дороги вже на 15 вулицях. Ми робимо все для того, аби не втратити динаміку робіт і відремонтувати якомога більше. Дороги фактично будуються з використанням новітніх технологій, які до цього часу не застосовувалися у місті. Нам важливо не просто побудувати нову дорогу, а зробити це якісно», – зауважив Олександр Лисенко.

Керманич міста повідомив,що до кінця року планується оновити близько 60 тис. м² сумських доріг, паралельно з якими облаштують і пішохідні тротуари.

Нагадаємо, цього року з бюджету міста на середній поточний ремонт доріг з міського бюджету виділили близько 110 млн гривень.