004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом із заступником Максимом ГАЛИЦЬКИМ і в. о. начальника відділу охорони здоров'я Оленою ЧУМАЧЕНКО проінспектував міську клінічну лікарню № 1, де триває капітальний ремонт ортопедично-травматологічних відділень.

«Ми і надалі виділятимемо кошти з міського бюджету на проведення ремонтних робіт у лікарнях і поліклініках та їхнє оснащення, адже це головні складові надання якісної медичної допомоги. Разом із тим контролюватимемо, наскільки ефективно ці гроші витрачаються. Саме тому, коли з депутатським корпусом ухвалюємо рішення щодо фінансування ремонтних робіт у тому чи іншому закладі, я особисто виїжджаю на місце та дивлюсь, наскільки раціонально була використана кожна бюджетна гривня», – зазначив міський голова.

Нещодавно у міській клінічній лікарні № 1 завершили капітальний ремонт ортопедично-травматологічного відділення № 1 і приступили до виконання відповідних робіт в ортопедично-травматологічному відділенні № 2. Ремонт включає повне оновлення коридору, палат, санвузлів, допоміжних приміщень. На оновлення обох відділень із міського бюджету виділено близько 1,9 млн гривень.

«На сьогодні відділення № 1 має такий вигляд, якого не мало давно. Капітальних ремонтів у нас не було з дня заснування закладу. Поточні ремонти проводились, а глобальні, які б торкнулись усіх приміщень, усіх комунікацій – ні. Персонал уже задоволений. Сподіваюсь, що хворим також сподобається», – зазначила головний лікар міської клінічної лікарні № 1 Валентина ДОМІНАС.

Окрім виконання ремонтних робіт, за сприяння міської влади покращується матеріально-технічна база медичного закладу. З січня в травмпункті запрацював сучасний рентген-апарат італійського виробництва, який працює без жодних дротів і плівки, дозволяє робити знімки у вертикальному та горизонтальному положенні, а в разі потреби проводити діагностику,  не рухаючи пацієнтів із каталки. Наразі вже зроблено майже 12 тисяч знімків та обстежено майже  6, 5 тисяч пацієнтів. На придбання рентген-апарата торік лікарні виділили з міського бюджету 6 млн гривень. При проведенні закупівель вдалось заощадити 0,5 млн грн., за які заклад закупив ще й пересувну рентген-установку.

Із вагомих придбань нинішнього року – ангіограф, який має з'явитись у лікарні до вересня. І знову лікарні вдалось зекономити 1,4 млн грн., які спрямують на облаштування операційної під цей апарат.

Оновлення медичних закладів, переконаний міський голова, має бути комплексним. І, коли ситуація з оснащенням та ремонтом приміщень у міській клінічній лікарні № 1 вирівнялась, слід подбати про її територію навколо. А відтак разом із ремонтом дороги по вул. 20 років Перемоги приведуть до ладу й тротуари, що ведуть до закладу.