007.jpg

У Сумах сьогодні за допомогою генератора випадкових чисел серед АТОвців публічно розподіли 251 земельну ділянку.

Як зазначив на початку процедури, міський голова Олександр ЛИСЕНКО, ще в 2014 році депутатський корпус ухвалив рішення щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками, які знаходяться в межах міста. Для цього у Сумах провели інвентаризацію всіх вільних наділів, сформували відповідний реєстр та розробили детальний план територій, де планували виділяти земельні ділянки даній категорії містян. При наданні земельних ділянок у східній частині Сум – між вулицями Михайла Кощія, Миколи Данька, Проектна № 12, вирішили застосувати випадковий електронний розподіл, аби забезпечити ще більшу прозорість цього процесу.

«Знаю, що всі ви цього прагнули і на засіданні Ради учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції ухвалили рішення, що земельні ділянки мають розподілятись саме таким шляхом. Ми вам у цьому всіляко сприяємо і тому впроваджуємо випадковий електронний розподіл», – наголосив Олександр Лисенко.

На 251 земельну ділянку претендували 403 особи. Кожна попередньо подала необхідний пакет документів і пройшла погодження Ради учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО при міському голові. Кому саме дістанеться та чи інша ділянка, визначали за допомогою генератора випадкових чисел. Розмір кожного наділа – 0,08 га.

Голова Ради учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО при міському голові Андрій ТИМОФІЄВ зауважив, що це перший випадок в Україні, коли земельні ділянки розподіляють таким чином. У свою чергу учасник бойових дій Віктор КОВАЛЕНКО подякував керівництву міста за сприяння в отриманні учасниками АТО земельних ділянок.

Список отримувачів

Карта