004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО сьогодні оглянув нові тролейбуси, які КП «Електроавтотранс» закупило навесні цього року.

Загалом їх чотири. Ціна кожного 5,1 млн гривень. Придбали їх через Систему публічних електронних закупівель ProZorro, де в електронних торгах перемогло чернігівське ТОВ «Еталон Лізинг».

Загалом з міського бюджету було виділено 20,8 млн грн., але з них витратили лише 20,4 млн гривень.

Зекономлені кошти у подальшому спрямують на придбання нового комунального транспорту. За словами директора КП «Електроавтотранс» Віталія ОДНОРОГА, наразі містом курсують лише два нещодавно придбані тролейбуси.

По решті триває процедура реєстрації, але й вони вже до кінця наступного тижня мають вийти на лінії. У нових «рогатих» є декілька переваг. Вони мають до одного кілометра автономного ходу, більш сучасну систему управління, додаткову камеру переднього огляду. Окрім того, у них є зовнішнє звукове оповіщення, відеоспостереження та GPS-навігація.

Міський голова Олександр Лисенко принагідно окреслив і плани на майбутнє: «Депутатський корпус ухвалив рішення придбати для міста чотири нові автобуси та чотири нові тролейбуси. І ми це зробили. У майбутньому, якщо буде перевиконання міського бюджету за перше півріччя, ми будемо виносити відповідні пропозиції щодо подальшого оновлення автопарку нашого комунального підприємства. Також продовжуватимемо капітально ремонтувати наявний рухомий склад».

Завдяки такій позиції міської влади до КП «Електроавтотранс» повертаються працювати ті водії, які нещодавно звідси звільнились. Як зазначають самі кермувальники «рогатих», останнім часом на підприємстві створюються всі необхідні умови для роботи – оновлюється автопарк та забезпечується стабільна заробітна плата.