0010.jpg

Напередодні Дня журналіста департамент комунікацій та інформаційної політики провів зустріч журналістів кількох поколінь на тему: «Журналістика: вчора, сьогодні, завтра».

Захід об’єднав представників міської влади, тих, хто нині трудяться на ниві журналістики і тих, хто тільки опановують цей фах – студентів різних курсів факультету «Іноземної філології та соціальних комунікацій» СумДУ, вихованців Школи журналістики СумДУ.

«У журналістиці треба жити, кохатися в ній. Аби ж відбутись у цій професії, потрібно постійно самовдосконалюватись, розвивати журналістські навички та, головне, насолоджуватись тим, чим займаєшся і не втратити ту іскру, з якою починав свій творчий шлях. Важливо також не зраджувати свободі слова. І коли журналіст працює, пам’ятаючи про це, можна стверджувати, що він у професії відбувся», – зазначила директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН.

Говорили, про те, чим вабила і вабить журналістика, про дотримання журналістських стандартів, чи легко працюється ЗМІ і з посадовцями. Під час бліц-інтерв’ю з міським головою студенти та вихованці Школи журналістики поцікавились його думкою щодо роздержавлення ЗМІ, того, чи обов’язкова для журналіста профільна освіта, спитали, що міська влада робить для розвитку української мови, а також попросили навести аргументи на користь того, що молоді варто залишатись у Сумах. Найактивніші учасники дискусії та інтерв’юери отримали подарунки.

Користуючись нагодою, міський голова привітав журналістів із прийдешнім професійним святом. Очільник міста подякував їм за активну громадянську позицію, творчий пошук, об'єктивне та оперативне висвітлення питань життєдіяльності міста.

«Обираючи в юності собі фах, я й сам замислювався над професією журналіста. І хоча життя склалось інакше, але все одно я маю відношення до журналістики, адже майже кожного дня ми з вами, шановні журналісти, контактуємо – спілкуємось на брифінгах, нарадах, під час прямих ефірів. І я вдячний вам за те, що робите важливу справу. За те, що висвітлюєте нашу роботу, показуєте та розповідаєте про неї людям. Зі свого ж боку обіцяю більше цікавих та важливих для нашого міста тем, на які ви писатиме та зніматимете сюжети. Наснаги вам, нових творчих злетів», – наголосив Олександр Лисенко.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК, побажав журналістам, особливо тим, хто тільки опановує цю справу, давати якомога більше позитивних новин. «Так хочеться, аби стрічки новин не рясніли негативними заголовками. І попри те, що від них нікуди не дітись, все ж намагайтесь нести позитив у своїх публікаціях та відеосюжетах, бо ж ви формуєте свідомість людей», – зауважив Степан Пак.

Принагідно директор департаменту комунікацій та інформаційної політики закликала журналістів до співпраці в рамках проекту «Я – сумчанин. Серцем живу», що передбачає видання книги про сумських лікарів, а також анонсувала початок міського творчого конкурсу з метою визначення кращих засобів масової інформації та журналістів, які професійно, майстерно та об’єктивно висвітлюють проблематику діяльності органів місцевого самоврядування. Прийом документів триватиме два місяці. Переможці отримають планшети, електронні книжки та PowerBank.