007.jpg

Представники міської влади разом із журналістами сьогодні проінспектували перебіг робіт із реконструкції будівлі молодіжного центру «Романтика».

«Наразі ми говоримо не про суто молодіжний центр, а про міський культурний центр, де проходитимуть різноманітні заходи міського та обласного рівнів. Головне, щоб усе було функціонально і зроблено правильно: гарно та якісно, щоб приміщення максимально використовувалось за призначенням, і тут вирувало життя», – наголосив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Роботи із реконструкції будівлі молодіжного центру «Романтика» виконує ТОВ «Топаз», котре виграло відповідний тендер із пропозицією у 23,4 млн гривень.

Торік з міського бюджету на роботи було виділено 11 млн гривень. Тоді зміцнили фундамент, забивши 176 паль на глибину 15-16 м, зробили покрівлю і налагодили опалення. Останнє дало змогу у зимовий період проводити внутрішні роботи.

Щодо надійності будівлі, то, як повідомив перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, встановлені перед забиттям паль «маячки» показали, що небезпеки обвалу не має.

«Минулого місяця зняли датчики руху. За півтора року – «0», – зауважив посадовець.

Цьогоріч на продовження ремонтних робіт у міському бюджеті передбачили 7 млн гривень. 3 млн грн. вже освоєні. Наразі в будівлі тривають внутрішні оздоблювальні роботи. На першому поверсі вони виконані на 80%. На другому – на 50%. Особливість даного об’єкту в тому, зазначив начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Володимир ШИЛОВ, що вперше до роботи залучений дизайнер.

Внизу передбачені санвузли, роздягальні та ряд окремих кімнат, що підійдуть, наприклад, для занять гуртків. Нагорі – велика зала, розсувна трибуна, сцена, кав’ярня. На першому підлогу встелють плиткою. На другому – покладуть ламінат. Підвальні приміщення використовуватимуться як допоміжні.

«Наша ідея полягає в тому, щоб цей центр був максимально функціональним і максимально відповідав потребам і запитам молоді», – сказав директор міського центру дозвілля молоді, на балансі якого перебуває будівля, Ігор ГАННЕНКО.

До кінця поточного року керівництво міста планує закінчити роботи всередині будівлі, а у майбутньому зайнятись фасадом і благоустроєм території.

«Іще на початку робіт, ми говорили, що за рік усе це не буде зроблено, потрібно півтора-два роки мінімум. Ми ж не в радянські часи живемо, щоб приурочувати завершення робіт до якоїсь дати. Діємо за планом. У цьому році до 31.12.2018 закінчуємо внутрішні роботи, на наступний виконуємо облаштування території та приводимо до ладу фасад», – наголосив міський голова.