005.jpg

Сьогодні сумчани разом зі всією Україною відзначили День Європи.

З самого ранку у сквері ім. Т. Г. Шевченка розгорнулось європейське містечко, де кожен міг знайти для себе щось цікаве. Адже тут розмістились локації: «Артпростір»; «Erasmus+youth»; «Науковий простір»; «Освітній простір»; «Туристичний простір»; «Мовні та культурні майстерні»; «ВНЗ простір»; «Парк дейтінг»; «Еко-простір»; «Дозвілля та оздоровлення»; «Виставка хенд-мейд сувенірів «Суми креативні».

Окрім того, кожен бажаючий міг отримати паспорт учасника Дня Європи у Сумах, за допомогою якого можна було подорожувати просторами містечка «Європейські можливості у Сумах: дізнайся про свої можливості».

Потім потрібно було знайти волонтера, відповідального за певний простір, та отримати завдання. За його правильне виконання ставилась відмітка у паспорті. Потому, як були зібрані всі 12 відміток, учасник повертався до пункту паспортного контролю, де на нього чекав приємний сюрприз.

Своїми виступами радували містян та гостей Сум і дитячі творчі колективи, які показали свої найкращі номери.

Всі, хто долучився до святкування Дня Європи, яке організували Сумська міська рада спільно з Центром європейських ініціатив, окрім позитивних емоцій отримали і додаткові знання про Європейський союз, подорожі до нього та про те, які можливості він відкриває для українців.

На тому, що Суми та загалом уся наша країна гідні влитись в європейську спільному, наголосив заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК.

«У нас колосальний потенціал. Ми маємо високоосвічену молодь, а це і є підґрунтям для розвиненої європейської держави. Поступово оновлюється і наше рідне місто,  в якому живуть працьовиті та талановиті люди. Тож, у нас є все, аби вийти на європейську арену», – сказав Степан Пак.

Посадовець вручив відзнаки міського голови за активну роботу в напрямку євроінтеграції та популяризації європейських цінностей серед учнів закладів освіти міста Суми, реалізацію проектів неформальної освіти серед учнівської молоді, сприяння процесам європейської інтеграції України та з нагоди Дня Європи євроклубам школи № 2 ім. Д. Косаренка та  («EuroKIDS – Golden Youth») школи № 12 ім. Б. Берестовського («Rainbow»), –  школа № 1 імені В. Стрельченка («EUROСLUB № 1»); школа № 8  («Friends»);  школа № 17 («Вектор») та освітянам, які сприяють у їх дільності.