005.jpg

У Сумах продовжують втілювати проекти, що перемогли у конкурсі програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства у сфері роботи з дітьми та молоддю, для реалізації яких у 2018 році надається фінансова підтримка з міського бюджету.

Проект «Дитячі свята у дворах сумських багатоповерхівок» ініційований громадською організацією «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини». Він має на меті організацію веселого та змістовного дозвілля юних сумчан. Разом із тим команда проекту працює над сприянням об’єднанню активної батьківської спільноти.

З дітьми працюють волонтери – студенти спеціальностей соціальна робота, менеджмент соціокультурної діяльності та психологія СумДУ.

У лютому відбулось святкування Масляної у дворах на вул. Харківській, вул. Заливній, вул. Горького та вул. Інтернаціоналістів.

У квітні – відзначення Дня Землі біля багатоповерхівок по вул. Харківській, вул. Заливній, вул. Горького та вул. І. Сірка, де в ігровому форматі торкнутись питання відповідального поводження під час ігор у дворі та пікніків на природі.

Під час свята на Заливній дорослі подали дітям приклад благоустрою прибудинкової території. А на вул. І .Сірка вже сама малеча висаджувала квіти у дворі. Тим самим в проекті реалізуються елементи неформальної громадянської освіти.

Наразі команда проекту працює над підготовкою святкових програм до Дня матері, Дня сусідів та Дня захисту дітей.

«Маємо надію, що цим ініціатива сумчан не обмежуватиметься, а даний приклад організації дитячого дозвілля поширюватиметься батьківськими спільнотами», – зазначають автори ідеї.