0012.jpg

Керівництво міста та відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг за участі представників патрульної поліції та Укртрансбезпеки правління провело нараду з очільниками підприємств, які здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах.

Сергій ЯКОВЕНКО поінформував, що у зв’язку зі смертельним ДТП в Кривому Розі, по Україні проводиться профілактичне відпрацювання пасажирських перевезень. Відтак, вкотре наголосив перевізникам, що вони повинні донести до кермувальників необхідність забезпечення безпеки дорожнього руху.

Як повідомив т. в .о. начальника відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Сумській області Ігор БІЛОВОЛ, дане відпрацювання почалось 20 квітня, а терміни завершення не визначені. Насамперед, зазначив він, звертатимуть увагу на технічний стан транспортних засобів, комплектування, дотримання правил дорожнього руху, умови зберігання автобусів.

Заступник міського голови Олександр ЖУРБА звернув увагу перевізників на неприпустимості нехтування водіями сигналів світлофора та здійсненні зупинок у невстановлених місцях. Принагідно Сергій Яковенко зауважив, що фахівці відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг готові надати повний перелік офіційно визначених зупинок громадського транспорту та місце їх розташування.DSC05410

Також присутнім нагадали і попросили звернути на це увагу працівників, на те, що на кінцевих зупинках є вбиральні, якими водії мають користуватись. За справляння природних потреб у невідведених для цього місцях на кермувальника чекає штраф у розмірі 51 грн., у разі повторного порушення – адміністративний арешт на термін до15 діб.

Заступник начальника Управління Укртрансбезпеки у Сумській області Олександр ТАНЧЕНКО акцентував увагу перевізників на тому, що левова частка дорожньо-транспортних пригод, які трапляються на Сумщині за участі ліцензованого пасажирського автотранспорту, припадає на обласний центр. Тож закликав приватних перевізників постійно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед водіїв. А у випадку ДТП, як і належить, негайно сповіщати управління Укртрансбезпеки.

Також Олександр Танченко повідомив про те, що найближчим часом на дороги області виїдуть три сучасні вагові комплекси, обладнання яких дозволяє визначати міру зношеності колес. Тож порадив перевізникам звернути увагу і на даний аспект.