003.jpg

Народний депутат України Іван КРУЛЬКО відвідав сесію міської ради.

У своєму виступі народний депутат України спершу подякував за запрошення бути присутнім на сесії міської ради.

Гість відзначив важливість конструктивного діалогу, який склався у місцевих органів влади з депутатами Верховної Ради України та розповів про мету нинішнього візиту до Сум.

«Напередодні в мене відбулась зустріч з міським головою Олександром ЛИСЕНКОМ, під час якої ми говорили про проблеми, які є в місті. Приємно відзначити, що досвід і практика спільного вирішення питань в нас уже напрацьована, – повідомив Іван Крулько. – Я пам’ятаю, як було порушено питання і отримано звернення від сумських депутатів стосовно проблеми із тим, що монополіст відмовлявся встановлювати індивідуальні лічильники. Тож це питання оперативно розглянути, і далі вже у Верховній Раді фактично весь зал підтримав зміни до Закону України, якими зобов’язав монополістів встановлювати такі лічильники. Дякую за цю ініціативу, адже це було надзвичайно корисне рішення не лише для Сум, а й для всієї країни».

Іван Крулько окремо зупинився на питанні можливості утримання освітніх і медичних закладів за рахунок місцевих бюджетів та пообіцяв підтримку ініціативи сумських обранців в цьому питанні.

«Знаю, що на минулому засіданні сесії міської ради ви розглядали питання, які стосуються фінансування освіти і медицини в Сумах, про їх недофінансування, – сказав він. – Я, як член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, зі свого боку порушу це питання на засіданні Комітету, а також під час наступного засідання Верховної Ради під час «години запитань до Уряду».

Занепокоєний справами в сфері наповнення бюджетів, Іван Крулько зазначив, що ідея з перереєстрацію підприємств та організацій міста в інших населених пунктах, безумовно завдасть шкоди місту та не дасть йому можливості розвиватися.

Разом з тим він порушив питання стану дорожнього покриття, яке відрізняється на території Сум та Сумської області.

Він відмітив прагнення представників місцевої влади покращувати стан доріг у місті задля комфортного проживання жителів та окремо додав, що цьогоріч з державного бюджету виділені кошти для повноцінного ремонту дороги Харків-Суми. «Кошти є, але на жаль, поки до робіт не приступили. Тож потрібно порушувати й цю проблематику, щоб все виконали до кінця року», – зауважив народний обранець.

Наприкінці виступу він побажав сумським парламентарям прийняття мудрих і вірних рішень задля подальшої розбудови міста.