007.jpg

Наступної неділі, 29 квітня, в місті вп’яте відбудеться відкритий Сумський регіональний чемпіонат з перукарського мистецтва, нігтьової естетики та макіяжу.

Про особливості цьогорічного чемпіонату на брифінгу 20 квітня розповіли заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА, начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ, директор компанії «Niceme» Іван ОКСЕНЧУК та директор навчальної студії «Академія краси» Світлана ОКСЕНЧУК.

Заступник міського голови Ольга Волошина повідомила, що чемпіонат має на меті визначення кращих майстрів міста з перукарського мистецтва, нігтьової естетики та макіяжу, популяризацію їхнього досвіду роботи, підтримку молодих амбітних спеціалістів, підвищення професійного рівня підприємців – початківців, а також підвищення іміджу суб’єктів малого та середнього підприємництва у Сумах та сприяння їхньому розвитку.

Відкритий Сумський регіональний чемпіонат з перукарського мистецтва, нігтьової естетики та макіяжу проходитиме вже вп’яте, започаткований такий був у 2014 році.

Цьогорічний чемпіонат проходитиме 29 квітня у Конгрес-центрі СумДУ.

Начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег Дубицький зазначив, що організаторами даного чемпіонату є міська рада спільно з громадським об’єднанням «Сумське об’єднання перукарів» та навчальною студією «Академія краси».

Чемпіонат проводитиметься в рамках заходів цільової Програми підтримки малого та середнього підприємництва в м. Суми на 2017-2019 роки. На його проведення виділено кошти міського бюджету у сумі 43 тис. гривень.

Змагання на чемпіонаті відбуватимуться у двох вікових категоріях – категорія юніори (особи до 23 років (за винятком 23-го дня народження в день виступу,) і основна вікова категорія (від 23 років і старше (без обмежень за віком).

«Необхідно відмітити, що у чемпіонаті братимуть участь учні навчальних закладів, хто бажає свою трудову діяльність зв’язати з індустрією краси. І для таких учасників буде можливість отримати цінний досвід, продемонструвати свої уміння так, щоб отримати перше робоче місяця», – зазначила Ольга Волошина.

Програма чемпіонату передбачає оцінювання учасників за наступними критеріями: перукарське мистецтво (авторська чоловіча салонна стрижка, укладка; авторська жіноча салонна стрижка, укладка; коктейльна зачіска з елементами плетіння; стильний «Хвіст»; весільна зачіска; жіночий модний образ «Full Fashion Look» – Women; чоловічий модний образ «Full Fashion Look» – Men); макіяж (подіумний макіяж; весільний макіяж); нігтьова естетика (чоловічий салонний манікюр; жіночий салонний манікюр; салонне моделювання нігтів за гелевою технологією; салонне покриття нігтів гель – лаками; комерційний дизайн гель – лаками; розпис пласким пензлем «Китайський розпис». Тема: «Краса живої природи»; робота у коробочках: «Художній розпис». Тема: «Посміхнись»).

За словами Олега Дубицького, до участі у конкурсі запрошуються суб’єкти господарювання, що надають послуги перукарень, салонів краси та косметології, учні профільних навчальних закладів.

«Хотілося б відмітити, що у цьому році приєднаються учасники з інших міст України, зокрема: Конотопа, Шостки, Глухова, Ромен, Білопілля, а також Рівного, Києва, Одеси», – повідомив директор компанії «Niceme» Іван Оксенчук.

Окремо він звернув увагу на те, що цьогоріч вперше на базі чемпіонату проводитимуться тренінги з навчання веденню салонного бізнесу для керівників й адміністраторів салонів краси та косметології, з метою виявлення потреб для подальшого розвитку індустрії краси у регіоні.

В свою чергу Світлана Оксенчук додала, що навчальна студія «Академія краси» перед початком змагань з краси протягом місяця проводила консультації з питань перукарського та нігтьового мистецтва для майстрів і викладачів навчальних закладів. Консультували судді міжнародного класу. Безпосередньо перед чемпіонатом ще відбудуться заняття з відточування майстерності учнів-конкурсантів.

Підсумовуючи, Олег Дубицький зазначив, що за результатами конкурсу у кожній номінації визначатимуться володарів трьох призових місць. Переможці отримають дипломи та медалі, грамоти, а також цінні подарунки від спонсорів чемпіонату. Задля об’єктивності оцінювання до журі запрошені судді міжнародного класу, представники відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів міської ради, депутати міської ради.