0012.jpg

Команда учнів Державного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» (колишне ПТУ №12) успішно презентувала Україну на Міжнародному конкурсі «Здорова їжа та напої без відходів».

Такий тривав у м. Касарго (Італія) з 13 по 18 березня.

Молоді сумчани демонстрували свої навички та майстерність серед 18 команд з Італії, Франції, Словенії, Молдови, Данії, Латвії, Литви, Болгарії, Словаччини, Угорщини, Румунії, Буркіна-Фасо та Росії.

У номінації «Кращий кухарський дует, який приготував страву без відходів» журі відмітили кухара Івана ДЕРИПАСКІНА та кондитера Дар’ю ПЧЕЛІНЦЕВУ. За півтори години Іван приготував закуску: міні-пиріжки з гарбузовою начинкою, основну дієтичну страву – яйце пашот на морквяній подушці з овочами-гриль, чіпсами з цибулі-порей. Дар’я готувала десерт: вафельні тістечка з вершками, лимонним курдом, свіжою суницею та м’ятою.

У номінації «Кращий бармен і ресторанне обслуговування» І місце завоювали Роман ВОЛКОВ та Катерина АНОХІНА Катерина. Роман підкорив журі презентацією авторського коктейлю та знанням англійської та італійської мов. А Катерина на високому рівні продемонструвала професійні навички офіціанта при обслуговуванні гостей.

Вітаємо сумчан з перемогою та дякуємо керівнику навчального закладу, майстрам виробничого навчання, викладачам за допомогу та підготовку команди до міжнародного конкурсу.