006.jpg

В.о. міського голови привітав співробітників управління Служби безпеки України в Сумській області з 26-ою річницею створення відомства.

Звертаючись до особового складу Служби безпеки України посадовець наголосив, що, не зважаючи на всю складність сьогодення, силовикам вдається тримати ситуацію під контролем, адже прагнення у них одне – аби на території нашої крани панував мир і спокій.

«Шановні працівники та ветерани Служби безпеки України. Вже 26 рік поспіль наприкінці березня відзначається ваше професійне свято. Тож і нині прийміть від міського голови та мене особисто найщиріші вітання з нагоди Дня Служби безпеки України, – зазначив у своєму виступі Володимир Войтенко. – Виконуючи свій конституційний обов’язок, ви щодень захищаєте територіальну цілісність і суверенітет України, стоїте на варті державної безпеки. Тим самим ви заслужили авторитет та повагу серед українців, адже постійно демонструєте професіоналізм, дотримання принципів законності та справедливості».

Володимир Войтенко побажав співробітникам Служби безпеки України наснаги приймати виклики часу, відповідати його вимогам та виконувати надзвичайно важливі завдання, оберігаючи нашу країну.

За відданість справі забезпечення державної безпеки України, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у зміцнення законності і правопорядку та з нагоди Дня Служби безпеки України п’ятьох службовців відзначили грамотами міського голови.

Нагадаємо, у грудні 1991 року відповідно до Указу Президента України розпочалося створення системи органів і підрозділів військової контррозвідки Служби національної безпеки України. 25 березня 1992 року Верховна Рада прийняла Закон «Про Службу безпеки України», і подальша розбудова Служби відбувалась на достатньо чіткому правовому підґрунті.