001.jpg

Наприкінці лютого на базі школи № 30 «Унікум» та школи № 27 пройшли навчальні тренінги для вчителів, які з вересня почнуть працювати за Концепцією «Нова українська школа».

Участь у навчанні взяли 105 педагогів міста.

Учителі-тренери знайомили вчителів з Концепцією «Нової української школи», основними підходами в освітньому процесі. Під час тренінгів педагоги вправлялись у проведенні основних видів навчальної діяльності на уроках, що відповідає вимогам «Нової української школи», опановували особливості організації освітнього середовища, орієнтованого на дитину, технологію проведення ранкових зустрічей, створювали портрет сучасного учня, розвивали навички планування в умовах інтегрованого підходу та оцінювання освітніх досягнень учнів. А також училися співпрацювати, відчувати один одного в групі, вести діалог та дискутувати.

Представники психологічної служби міста познайомили педагогів з особливостями розвитку дітей шести та семи років та впливом початку навчання в школі на емоційний стан дитини.

Упродовж занять кожен мав можливість висловити власну думку щодо необхідності реформування освіти в Україні, визначити свій рівень володіння методами роботи в «Новій українській школі».

Усі працювали активно, творчо, з розумінням того, що зміни потрібно починати із самого себе. Створена педагогами карта вражень показала, що тренінги надихнули їх на роботу, сповнену змін, відкриттів, а головне, – на новий погляд на дитину.