003.jpg

Днями на базі «Клініки, дружньої до молоді» міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди відбувся тренінг на тему: «Профілактика профвигорання».

Метою даного заходу було ознайомлення соціальних працівників з поняттями та симптомами професійного, емоційного вигорання; підвищення знань з питань збереження та зміцнення професійного здоров’я; сприяння особистого зростання соціальних працівників.

Відвідали такий тренінг 17 фахівців департаменту соціального захисту населення.

Існує так звана «група ризику» працівників, які найбільш схильні до вигорання – це ті, хто працює у сфері «людина-людина» і в силу своєї професії змушені багато та інтенсивно спілкуватись з іншими людьми. Тільки спеціаліст, що перебуває у стабільному психо-емоційному стані, може надавати якісну повноцінну допомогу. Фахівці «допомагаючих» професій обов’язково повинні отримувати підтримку, щоб залишатися ефективними.

Під час тренінгу психолог «Клініки, дружньої до молоді» міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди Таїсія ЛУЦЬКОВСЬКА надала вичерпну інформацію про управління власним психо-емоційним станом, навички емоційної саморегуляції та позитивного самосприйняття.

Навички, що розвиваються під час подібних тренінгів, необхідні у професійній діяльності усіх категорій фахівців, що здійснюють допомогу людям. У подальшому планується серія даних тренінгів для фахівців «допомагаючих» професій.