006.jpg

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення продовжити карантин у закладах загальної середньої освіти до середи, 7 березня, включно.

Із відповідною пропозицією вийшов відділ охорони здоров’я. За інформацією в.о. начальника відділу Олени ЧУМАЧЕНКО, попри зниження захворюваності епідемічна ситуація на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції залишається в місті напруженою. Із 23 лютого по 2 березня в Сумах зареєстрували 2936 випадків захворювання на грип і ГРВІ, що на 34 випадки (на 1,1%) менше, ніж попереднього тижня – 2970.Серед тих, хто захворів 51,6% (1515 осіб) – це діти віком до 18 років (на 19,9% менше, ніж попереднього тижня – 1892). Школярів занедужало 546 осіб (на 35% менше, ніж попереднього тижня – 840). Показник захворюваності становить 1096,9 на 10 тис. населення. Це нижче порогового рівня – 1155,1 на 10 тис. населення.

Зниження захворюваності Олена Чумаченко пов’язала із запровадженням у місті карантинних заходів, але, враховуючи перебіг грипу та ГРВІ, запропонували продовжити карантин до 7 березня.

Протилежну думку висловила начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО, котра наголосила на необхідності відновлення уроків. Опитування, яке провели серед батьків працівники закладів освіти, показало, що захворюваність дітей на застудні хвороби становить у середньому 15,3%. І лише у школах № 1, № 4, № 13, № 17, № 24, № 30, гімназії № 1, НВК № 16 і № 42 – понад 20%.

У підсумку члени міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій підтримали медиків і, аби максимально убезпечити юних сумчан від грипу та гострих респіраторних вірусних інфекції, ухвали рішення продовжити карантин до 7 березня включно Враховуючи те, що наступні дні – це святкові та вихідні, за парти сумські школярі повернуться згідно з наказом управління освіти і науки у понеділок, 12 березня. Із закладами, що мають шестиденний режим роботи, питання відновлення навчання вирішуватимуть в індивідуальному порядку наступного тижня . Скоріше за все, зазначила Антоніна Данильченко, вони запрацюють, як і решта, 12 березня. 

Заклади дошкільної світи працюватимуть, як і до цього, у черговому режимі.