003.jpg

Сьогодні Прем’єр-міністр України Володимир ГРОЙСМАН під час робочого візиту до Сум вручив обласній клінічній лікарні сертифікат на сучасний ангіограф. Ще один подібний апарат до кінця року місто придбає самостійно.

Обласна клінічна лікарня по вул. Ковпака стала першим закладом, який Глава Уряду відвідав цього дня у Сумах. Володимир Гройсман вручив головному  лікарю закладу Володимиру ГОРОХУ сертифікат на ангіограф.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Сергій БУТЕНКО, обладнання обійшлось у 23 млн грн., половина з яких – кошти обласного бюджету, половина – державна субвенція.

Ангіограф дозволить вчасно діагностувати та успішно лікувати серцево-судинні захворювання, які є основною причиною смертності на Сумщині.

Відділення ангіографії розташовуватиметься на території старих корпусів обласної клінічної лікарні по вул. Троїцькій, запрацює вже до кінця першого півріччя.

За словами міського голови Олександра ЛИСЕНКА, цьогоріч у Сумах з’явиться ще один сучасний ангіограф, на що у головному кошторисі міста передбачили 17,5 млн гривень.

Встановлять апарат у міській клінічній лікарні №1. Під ангіограф при закладі зроблять сучасну операційну.

Допомогти з придбанням апарата та ремонтом приміщення під операційну пообіцяв  благодійний фонд «Технологія».