0010.jpg

З нагоди Міжнародного дня рідної мови працівники бібліотечних закладів Сум провели для дітей низку навчально-пізнавальних заходів.

У читальному залі бібліотеки-філії № 1 відбувся урок шани рідної мови «Рідна мова – то мелодія душі». На захід завітали восьмикласники школи № 24. Школярі переглянули мультимедійну презентацію «Українська мова – мудрості криниця», добірку літератури «Як парость виноградної лози плекайте мову» та взяли участь у пізнавальних конкурсах «Поговоримо про рідну мову».

Учні активно відповідали на питання, виявляючи прекрасні знання української мови, доповнювали українські прислів’я, відгадували загадки-жарти. Всіх зацікавили мовні цікавинки про найдовше в світі слово, про найдавніші та найпоширеніші звуки та розділові знаки, про найвідоміших поліглотів України та світу та інше.

У бібліотеці-філії № 8 усім охочим пропонували висловити власну думку «За що я люблю рідну мову» на паркан-газеті.

Діти охоче заповнювали газету своїми висловами. Крім поширених епітетів, що мова наша калинова, веселкова, неповторна, мудра чиста, були й такі думки: «Я люблю рідну мову за те, що це мова моїх батьків, дідів, прадідів, за те, що вона пройшла до нас крізь віки, незважаючи на спроби її знищити, стерти з пам'яті українців», «Люблю рідну мову за те, що розмовляю нею з дитинства, за рідні колискові пісні, які дуже милозвучні», «Люблю рідну мову за те, що вона моя».