003.jpg

У Сумах відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Дата 15 лютого є дуже важливою, цього дня в Україні віддають шану усім військовослужбовцям, які пройшли нелегкий бойовий шлях у Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети.

Зранку в місті відбувся мітинг-реквіємі на честь вшанування учасників збройних конфліктів на територіях інших держав, в якому взяв участь міський голова Олександр ЛИСЕНКО. Разом із представниками влади, військовослужбовцями, вихованцями Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка, учасниками АТО та пересічними сумчанами він поклав квіти до Меморіалу загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

У зверненні з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав очільник обласного центру зазначив, що воїни-інтернаціоналісти завжди були і залишаються втіленням мужності та героїзму.

«Шановні офіцери і солдати, вклоняємося вам усім, хто брав участь у врегулюванні воєнних конфліктів за межами нашої країни. Тоді, коли було віддано наказ, ви, не вагаючись виконали військовий обов’язок, продемонстрували вірність присязі, – зауважив Олександр Лисенко. – Згодом ви першими стали на захист рідної землі у 2014 році. Саме ви показали як треба захищати свою Батьківщину і стали прикладом нашому молодому поколінню».

Усім учасниками бойових дій, воїнам-інтернаціоналістам міський голова Олександр Лисенко подякував за активну участь у розбудові нашої країни, особистий внесок у розвиток ветеранського руху і патріотичне виховання дітей та побажав міцного здоров’я, благополуччя, щастя, а головне – миру.

Присутні на мітингу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. А ліцеїсти на честь воїнів-інтернаціоналістів пройшли урочистим маршем.

Вшанування воїнів-інтернаціоналістів продовжилось в обласній філармонії, де свої вітання на адресу воїнів-інтернаціоналістів висловила заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА.

«Цей день знаменний для нас для всіх, тому що десятки тисяч наших громадян дочекалися, що 15 лютого 1989 року війська були виведені із Афганістану. Сьогодні ми вшановуємо воїнів, які брали участь у локальних військових конфліктах, що спалахували на території інших держав: Лівії, Сирії, Косово. Всіх тих, хто в тяжкі роки війни, завжди був налаштовані на перемогу. Ваші сміливість, жертовність, надихають і нині на вірне служіння Україні. Кожен із присутніх в залі обласної філармонії є героєм і має одержати тисячі привітань уже за те, що є справжнім чоловіком, захисником України. Бажаю всім вам довгих років життя, добробуту та жити під мирним українським небом», – звернулася посадовиця до присутніх.

Потому Ольга Волошина за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку, активну громадську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав нагородила відзнаками міського голови воїнів-інтернаціоналістів: Віталія КРИВОШЕЯ, Сергія ЧЕРНЯКОВА, Володимира ЧЕРЕПОВА.