003.jpg

Гравчині Муніципального спортивного клубу «Сумчанка», котрі у складі Національної збірної України захищали честь держави на Чемпіонаті світу з індорхокею, повернулись до Сум.

На брифінгу у четвер, 15 лютого, спортсменки розповіли про найбільш «гарячі» моменти під час кожної із ігор в рамках чемпіонату.

На початку зустрічі заступник начальника відділу у справах молоді та спорту Єлизавета ОБРАВІТ від імені міського голови та всіх сумчан привітала гравчинь Національної збірної команди України з індорхокею та їхніх наставників з успышним виступом на чемпіонаті світу.

«Ви посіли IV місце серед найсильніших команд світу. Це вже перемога. Своєю наполегливою працею і бажанням перемогти довели, що збірна України – це достойний суперник. Тож особливо приємно, що сьогоднішня наша зустріч відбувається саме в Сумах, адже на чемпіонаті честь нашої країни відстоювали саме вихованки Муніципального спортивного клубу з хокею на траві «Сумчанка», – сказала Єлизавета Обравіт.

Потому дівчата та їхній тренер і наставник Світлана МАКАЄВА поділились враженнями від чемпіонату.

«Переживала і хвилювалась за моїх дівчат під час кожної гри. Та якщо говорити про те, яка гра далась найважче, то певно, що це гра зі збірною Чехії. Ми розуміли, що від того, чи виграємо в цьому протистоянні, залежатиме наша подальша доля у Чемпіонаті. І ми виграли, здобувши місце в 1/4 фіналу, – розповіла тренер Світлана Макаєва. – На жаль, зіткнулись ми і з проблемами. Вже напередодні завершальних ігор більшість дівчат підхопили вірус і нам довелось збивати високу температуру, «ставити на ноги» хворих, аби добре відіграти наступного дня».

Наставник дівчат також відмітила шалену підтримку українських вболівальників: «Нехай їх було лише близько 20, але, повірте, вони неабияк заряджали своїм позитивом, бойовим настроєм і енергією. Спеціально одягали українські вінки та вишиванки».

Одна із гравчинь Національної збірної Євгенія КЕРНОЗ все ж відмітила, що IV місце – це не той результат, якого планували досягти наші дівчата під час чемпіонату.

«Від цього стає прикро, адже від п′єдесталу нас відділила всього одна гра. Тож будемо грати ще краще, досягати інших вершин», – сказала Євгенія Керноз.

Та те, що Національна збірна України з індорхокею стала четвертою в світі, це вже рівень, зазначила менеджер команди Ірина ХАРЧЕНКО.

І пояснює це так: «Була можливість поспілкуватись із колегами з інших країн, дізнатись як вони готують своїх спортсменок. То це інші умови, інший підхід, інше фінансування. Тож хочу запевнити, що наші дівчата не просто молодці, вони роблять неможливе».

У розрізі фінансування та підтримки Муніципального спортивного клубу з хокею на траві «Сумчанка» з боку міської влади заступник начальника відділу у справах молоді та спорту зазначила: «Це наша гордість, тому місто робить все можливе, аби дівчата грали в достойних умовах. Що ж стосується підтримки Національної збірної України з індорхокею, то це вже питання до Міністерства молоді та спорту України. На жаль, там говорять, що це не олімпійський вид спорту, а тому і фінансування дають відповідне. Та попри це, наші дівчата захищають честь країни на світових змаганнях і роблять це не завдячуючи чомусь чи комусь, а всупереч тим умовам, в які їх ставить держава».