006.jpg

У вівторок, 13 лютого, у Сумах відбулось навчання для керівників закладів загальної середньої освіти, під час якого спілкувались на тему «Цифрування. Smart City».

До розмови долучились міський голова Олександр ЛИСЕНКО, секретар міської ради Андрій БАРАНОВ, заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО, науковці СумДУ та керівники шкіл.

Говорили про розробку Стратегії розвитку міста та про те, хто до цього має долучитись.

Очільник міста Олександр Лисенко нагадав, що наприкінці минулого року було підписано Меморандум про співпрацю між виконавчим комітетом та СумДУ у сфері розробки та впровадження в місті Стратегії розвитку міста та програми реалізації «Smart City Sumy» на період до 2027 року.

«Маємо на меті створити таку стратегію, яка дозволить комфортно жити і працювати у нашому місті. Звісно, можна було замовити розробку стратегії у закордонних експертів, але ми на це пішли. Адже розуміємо, що лише сумчани можуть створити цей продукт, бо ж живуть у цьому місті і самі знають, які саме галузі потрібно розвивати і яким чином», – сказав міський голова.

Він наголосив, що освітяни мають підтримати таку ініціативу і долучити батьківську громадськість до спеціального анкетування, яке допоможе з’ясувати, чого саме хочуть городяни, яких змін прагнуть першочергово.

З позицією міського голови погодились і професори СумДУ Вадим АЛЕКСАНДРОВ та Тетяна ВАСИЛЬЄВА. Окрім того, вони зауважили, що сьогодні вкрай важливо створити таку стратегію, яка б зупинила відтік молоді закордон.