0012.jpg

Наступної суботи, 17 лютого, за сприяння міської влади у Сумах традиційно відбудуться масові заходи свята проводів зими.

Про те, де і як зможуть відзначити цьогорічну Масляну сумчани на брифінгу розповіли заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, заступник начальника відділу культури та туризму Людмила ПЄХОВА та представник Інформаційного центру бійців АТО Геннадій ЛІСОВЕНКО.

«З року в рік міська влада намагається зробити програму святкування більш різноманітною і цікавою. Цьогоріч ми підготували до святкування Масляної ряд культурно-масових заходів. Приєднатися до святкувань, скоштувати смачні млинці та отримати позитивні емоції зможе кожен охочий. Для відпочинку сумчан будуть створені всі умови», – повідомила заступник міського голови Віра Мотречко.

Цьогоріч на честь Масляної для жителів та гостей міста готують багато цікавих заходів у парку ім. Кожедуба.

Як повідомила Людмила Пєхова, відвідувачів парка очікують справжні масові народні гуляння.

Із 10:00 працюватимуть торговельні майданчики та атракціони парку. А з 11:00 у рамках театралізованого свята «Масляна – розгорнитися, з сумчанами повеселися!» відбуватиметься відтворення народних обрядів, веселі конкурси та розваги.

Як для малечі, так і для доросли у програмі: театралізоване дійство «Як у Сумах усім людом Весну визволяли», ігрова програма «Зігрій нас, сонечко весняне» та «Веселі старти», фаєр-шоу, святкова концертна програма «Масляна усюди, веселіться, люди!», улюблений сумчанами конкурс «Млинцями пригощаємо – Масляну зустрічаємо», спортивний блок – конкурс «Сумські богатирі», а ще пісенно-танцювальний ігровий блок та інші розваги.

Звичайно ж, цього дня слідуючи споконвічно українським традиціям, відтворяться давній обряд спалення Опудала.

Геннадій Лісовенко додав, що в рамках святкування Сумської масляної ветеранські організації проводитимуть в парку ім. Кожедуба благодійну акцію, в рамках якої продаватимуть виготовлені разом із помічниками вареники, а вторговані за них кошти перерахують бійцям АТО.

«Ми запрошуємо усіх сумчан, усіх гостей міста завітати на «Сумську масляну». Тож беріть із собою гарний настрій та всією родиною приходьте до парку ім. Кожедуба разом проводжати зиму та зустрічати весну», – наприкінці додала Віра Мотречко.