006.jpg

У п’ятницю, 2 лютого, у Конгрес-центрі СумДУ для освітян провели семінар-навчання, під час якого розглянули питання введення цифрової економіки, створення автоматизованих систем навчання.

Під час спілкування кандидат технічних наук, доцент, професор кафедри фінансів і кредиту СумДУ Вадим АЛЕСАНДРОВ розповів про основні завдання Концепції розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 роки, що була ухвалена урядом 17 січня 2018 року, а також  учасники спільно розглянули план заходів з її реалізації.

«Сьогодні вимоги часу та швидкі зміни в житті потребують відповідного реагування. І держава і міська влада робить кроки, щоб максимально ефективно працювати і впроваджувати такі форми роботи і навчання, щоб сучасні методи і технології максимально реалізовувати в життя. На даний час є серйозні ініціативи Кабінету Міністрів України. Для того щоб рухатися вперед ухвалена Концепція, яка ставить перед нами важливі завдання», – зазначив секретар міської ради Андрій БАРАНОВ.

Концепція розкриває основні принципи, за якими Україна, а отже кожне її місто має розвиватися у цифровому просторі і за якими має розбудовувати цифрову економіку. Концепція, як дорожня карта цифрової трансформації економіки, передбачає перехід від сировинного типу економіки, що споживає природні ресурси до високотехнологічних виробництв та ефективних процесів за допомогою ІТ-технологій та комунікацій. Документ передбачає визначення напрямів, механізмів і строків формування ефективної системи електронного урядування, вдосконалення системи державного управління, підвищення конкурентоспроможності та стимулювання соціально-економічного розвитку. А також визначає ключові політики, першочергові сфери, ініціативи та проекти цифровізації України на найближчі роки: розвиток цифрової інфраструктури – широкосмуговий інтернет по усій території країни; цифровізація освітніх процесів та стимулювання цифрових перетворень в системі освіти, медицини, безготівкової економіки, інфраструктури, транспорті, громадської безпеки тощо.

Також присутні ознайомились із амбітними планами розвитку цифрової економіки, що містять 31 комплексне завдання, у тому числі: розвиток Індустрії 4.0; STEM-освіта та цифрові освітні послуги; цифрові інфраструктури для Інтернету-речей; автоматизовані системи цифрових робочих місць; е-безпека; eHealth система; блокчейн та інше.

Отримані знання стануть у пригоді при впровадженні автоматизованих систем навчання в закладах освіти, що в подальшому має допомогти сумським учням показувати високі результати ЗНО.

Даний семінар-нарада відбувся в рамках співпраці з Сумським державним університетом. Нагадаємо, 22 грудня минулого року підписали Меморандум про співпрацю між виконавчим комітетом та СумДУ у сфері розробки та впровадження в місті Суми Стратегії розвитку міста та програми реалізації «Smart City Sumy» на період до 2027 року.