0010.jpg

Шістдесят троє хлопців та дівчат різного віку та фаху, пройшовши відкритий конкурс та навчання в Сумському центрі первинної професійної підготовки «Академія поліції» Харківського національного університету внутрішніх справ, незабаром вийдуть на своє перше чергування.

19 січня на базі «Академії поліції» відбулися урочисті заходи та складання присяги.

Випускники подолали декілька етапів конкурсного відбору, пройшли тести на знання законодавства і фізичну підготовку, та поліцейську комісію, в якій брали участь громадські активісти та волонтери.

Після чотиримісячного навчання вони здали комплексний іспит, отримали сертифікати і своє перше звання – рядовий поліції.

Привітати нове поповнення сумських правоохоронців прибули начальник міський голова Олександр ЛИСЕНКО, голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО, перший заступник голови облради Анатолій РІЧКАЛЬ, керівник ГУ Нацполіції в Сумській області Микола ЛУШПІЄНКО, очільник обласного управління патрульної поліції Олексій КАЛЮЖНИЙ та інші.

Вітаючи поліцейських, вони закликали їх з високою відповідальністю виконувати поставлені завдання, бути сумлінними і дисциплінованими, захищати законні права та інтереси громадян України.

Самі ж випускники запевняють: налаштовані працювати наполегливо і розраховують на підтримку громадськості.

Склавши присягу та отримавши сертифікати, присутні вшанували загиблих поліцейських, а також усіх тих, хто віддав своє життя захищаючи нашу державу хвилиною мовчання.

Після закінчення урочистостей – традиційна фотосесія з викладачами та однокурсниками на згадку про навчання в поліцейській академії.

Вже незабаром нові патрульні заступлять на чергування, аби на практиці втілити у життя отримані знання та навички по захисту прав та свобод громадян, повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

Додамо, що серед 63 патрульних поліцейських — 42 чоловіка та 21 жінка, 55 інспекторів мають вищу освіту.