001.jpg

У рамках міського свята «Творча обдарованість» в Театрі для дітей та юнацтва відзначили учнів загальноосвітніх навчальних закладів, котрі у минулому та нинішньому роках добре зарекомендували себе на Всеукраїнських учнівських олімпіадах, мовно-літературних конкурсах, мистецьких змаганнях і спортивних іграх школярів.

Звертаючись до школярів і педагогів, міський голова Олександр ЛИСЕНКО подякував першим за те, що наполегливо оволодівають знаннями, а другим – за те, що своєю щоденною працею, допомагають дітям у цьому.

«Ми часто говоримо, що ви наше майбутнє, але ви також наше сьогодення. Ви приклад для своїх однолітків, ви саме ті люди, котрі поведуть країну вперед», – сказав очільник міста школярам і звернувся для вчителів: – Дякую за те, що систематично, ефективно та професійно виконуєте свою справу, вкладаєте в дітей душу та передаєте їм свої знання. У свою чергу ми разом із депутатським корпусом і виконавчим комітетом працюватимемо над тим, аби це було ще й у нормальних умовах».

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО у свою чергу додала: «Ми будемо робити можливе і неможливе, щоб розбудовувати місто, створювати умови для того, щоб ви тут залишались, бо нам потрібні наступники».

Під час заходу вшанували 20 школярів, котрі минулоріч добре зарекомендували себе у міжнародних, всеукраїнських олімпіадах, турнірах, конкурсах і стали стипендіатами міського голови, а також учнів, які цьогоріч вибороли перемоги у ІІ (міському) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад, педагогів і керівників середніх навчальних звкладів, що дали найбільшу кількість таких переможців.

Загалом цього року у міських олімпіадах взяло участь 1100 учнів закладів освіти міста, що на 68 більше ніж торік. Переможці отримали 336 дипломів, показавши високий рівень теоретичних знань, уміння виконувати нестандартні завдання, креативно мислити, застосовувати теоретичні знання на практиці.

Учні шкіл нового типу вибороли 258 дипломів, загальноосвітніх шкіл – 56.

Найбільше перемог здобули учні ССШ № 10 (71 диплом), класичної гімназії (57 ), гімназії №1 (28), ССШ № 7, № 9 (по 25), ССШ № 17 (19), ССШ № 25 (14). Серед загальноосвітніх шкіл кращі знання виявили учні ЗОШ № 27 (16 дипломів), ЗОШ № 15 (12), ЗОШ № 12 (вісім).

В особистому заліку найкращі знання з предметів показали: переможниця п’яти олімпіад – учениця ССШ № 10 Юлія СУПРУН; чотирьох – учні ССШ №10 Дарія ТИЩЕНКО та Вадим ПРОЩЕНКО, учень класичної гімназії Георгій САДЧИКОВ, учениця ССШ № 7 Олеся МАЦЬКОВИЧ, учениця ССШ № 9 Єва КОЛДОВСЬКА, учень ССШ № 25 Василь БУРЯС, учениця ЗОШ № 5 Карина ХРАМОВА.

Серед педагогів найбільшу кількість переможців підготували: учителі ССШ № 10 Альона АЗАРЕНКОВА, Алла МАНЕВСЬКА, Любов ЗИМІНА (по вісім переможців), Ольга Куценко (шестеро), Володимир ПАЛЯНИЦЯ, Наталія РОГОВА (п’ятеро); ЗОШ № 18 Галина ВАСИЛИШИНА (шестеро); Сумської гімназії № 1 Людмила ВАСИЛЕГА (шестеро); класичної гімназії Віктор СЕВЕРИН та Світлана ШАПОВАЛ (по п’ять переможців); ССШ № 17 Світлана ФІЛАТОВА (п’ятеро).