005.jpg

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО за дорученням очільника міста Олександра ЛИСЕНКА взяла участь у засіданні Громадської ради при Сумському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, де порушувалось питання вирубки дерев на Баранівці.

Дана ситуація викликала супротив місцевих жителів, котрі звернулись до Віри Мотречко з проханням з’ясувати ситуацію та припинити незаконне винищення дерев.

«Сьогодні громада Баранівки б’є на сполох. Адже не можливо спокійно дивитись на те, як просто на очах у людей знищується ліс. Тож хочу запевнити тих, хто займається незаконною вирубкою лісу, що не лише громадськість, але й міська рада не залишить це без уваги», – зазначила Віра Мотречко.

За словами лісівників, нещодавні вирубки дерев на Баранці були пов’язані з необхідністю прибрати заражені верхівковим короїдом дерева для того, щоб не допустити масового поширення шкідника.

Аби на майбутнє уникнути конфліктів, Віра Мотречко запропонувала фахівцям лісового господарства у разі проведення санітарних вирубок доводити цю інформацію до відома місцевих жителів. Тоді останні зможуть проконтролювати цей процес, і проблем не виникатиме.І вже було вирішено, що подальші вирубки дерев на Баранівці плануватимуться після спільних виїздів на місце фахівців лісового господарства і представників громади.