005.jpg

У Сумах відбулась зустріч представників діаспори Азербайджану та українського парламенту і громадськості. Нагодою став День солідарності азербайджанців світу.

З членами Сумської азербайджанської громади спілкувався народний депутат України Олег МЕДУНИЦЯ. Він є секретарем Депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Азербайджанською Республікою.

Депутат розповів про роботу групи за минулий рік, відповів на питання присутніх. Мова йшла і про перспективи співпраці, у тому числі із залученням представників діаспори Азербайджану у Сумах.

Голова ГО «Центр азербайджанської культури Гобустан» Мехрібан САЛМАНОВА поділилася здобутками та планами діяльності національного об’єднання.

А заступник голови Гобустану Самір МАММАДЛІ розповів про події 1989 року. Тоді ще за часів СРСР на кордоні з Іраном почався азербайджанський майдан, учасником яких він був особисто.

Присутні на зустрічі погодилися, що між історичними долями наших народів набагато більше, ніж здається. Як у минулому, так і нині українцям та азербайджанцям багато горя приніс північний сусід – Росія.

Так само багато представників наших народів мешкають за кордоном, де гуртуються та допомагають один одному, активно включаються до суспільно-політичного та економічного життя країн, у яких мешкають. Вочевидь це демонструє і Сумська азербайджанська громада.

Зустріч пройшла у дружній атмосфері, а заварений за традицією азерчай, поданий в стаканах армуду, та солодощі стали всім до смаку.