001.jpg

Восени 58 сумчан розпочали військову строкову службу у лавах Збройних Сил України.

Про це під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові повідомив військовий комісар Сумського міського військового комісаріату Андрій ХЛОПОНІН.

Підводячи підсумки призову громадян на строкову військову службу у жовтні-листопаді цього року, він розповів, що планове завдання було виконано на 75%.

За словами військового комісара, виклику на призовну комісію підлягало 2917 осіб, з’явилося – 2254 особи, не з’явилося – 663. Визнано придатним до військової служби – 2121 особа, призвано – 58. Надано відстрочку від призову – 1876 особам, з них за сімейними обставинами – 17, для проходження навчань – 1296, за іншими обставинами – 555. Зараховані до запасу 185 чоловік, це ті, які досягли граничного віку 27 років.

«58 сумчан розпочали військову строкову службу у лавах ЗСУ. Хоча це є один із кращих показників призову за останні шість призовних кампаній, проте вже навесні 2018 року планове завдання для міста складатиме 80 чоловік, віком від 20 до 27 років», – зауважив він.

Для забезпечення виконання планового завдання на наступну призовну кампанію, військовий комісар запропонував скоротити обстеження в медичних закладах призовників до двох-трьох діб, а опрацювання аналізів відповідно – до однієї доби, також посилити інформаційну кампанію щодо призову та служби в лавах ЗСУ і розглянути можливість проведення ремонту призовної ділянки в приміщені військового комісаріату до наступного призиву на строкову військову службу.

Андрій Хлопонін подякував за співпрацю в період осіннього призову керівникам і колективам таких підприємств та установ як ТОВ «Сумитеплоенерго», СумДПУ ім. А. С. Макаренка, СНАУ, ПАТ «Сумигаз», особливо ПАТ «Сумихімпром», ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання», АТ «Сумський завод «Насосенергомаш» та відмітив, що значно покращилась співпраця із відділом охорони здоров’я міської ради. Також зазначив, що спільно із поліцією було розшукано 20 осіб, які ухилялись від військової строкової служби. На всіх складено адміністративні протоколи. Справа однієї особи передана до прокуратури для притягнення до кримінальної відповідальності.