0010.jpg

Протягом останніх двох днів шахраї ошукали трьох сумчан.

Одним із них виявився 26-річний сумчанин, який зателефонував до поліції та повідомив, його ошукали. Чоловік розповів, на його мобільний зателефонував незнайомий, назвавшись працівником банку. Останній повідомив, що банківський рахунок заявника заблоковано і під приводом його розблокування, випитав всю необхідну для цього інформацію. Результат – з рахунку чоловіка зникли 40 тис. гривень.

Схожа історія трапилась і з 87-річною пенсіонеркою. До її будинку прийшов незнайомець та назвався соціальним працівником. Чоловік розповів, що в країні йде грошова реформа, що з Нового року будуть «ходити» інші гроші. Довірившись незнайомцю, жінка «замінила» старі банкноти на нові, в результаті чого лишилась 25 тис. гривень.

Віддала свої заощадження зловмиснику і 54-річна сумчанка. До жінки також прийшов незнайомець, який розповів, що її син знаходиться в поліції за вчинення ДТП з потерпілими і аби його не притягли до кримінальної відповідальності, запропонував вирішити це питання за певну грошову винагороду. Жінка передала чоловіку три тисячі гривень та 400 доларів США, після чого зателефонувала синові та зрозуміла, що її ошукали.

Працівники поліції в рамках відкритих кримінальних проваджень за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» ведуть пошуки зловмисників та продовжують звертатись до громадян та всіх жителів області з проханням, бути обережними під час спілкування з незнайомцями, не довіряти телефонним співрозмовникам, не перераховувати та не віддавати їм грошей, щоб вони не розповідали.