002.jpg

У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС міський голова Олександр ЛИСЕНКО поклав квіти до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля».

Разом із очільником обласного центра у церемонії вшанування пам'яті героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильський АЕС взяли інші представники міської та влади, ліквідатори та громадськість.

Керманич міста та учасники церемонії вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

У зв’язку з Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Олександр Лисенко звернувся до присутніх: «Сьогодні ми згадуємо часи з дня аварії 26 квітня до встановлення першого захисного саркофага у грудні. Це був надзвичайно важкий період, коли тисячі українців – військовослужбовців, пожежників, лікарів, отримавши наказ, не задумуючись, робили свою справу і захищали нашу країну та увесь світ від смертельної небезпеки.

Цього дня ми вшановуємо всіх учасників ліквідації наслідків страшної аварії, схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто ціною свого здоров’я уберігав Україну», – сказав, звертаючись до присутніх, Олександр Лисенко.

Міський голова наголосив, що аварія на Чорнобильській АЕС спричинила страшну трагедію, наслідки якої багато людей відчувають й досі.

«Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, прийміть мою вдячність за ваш самовідданий подвиг і мужність. Бажаю найголовніше – це доброго здоров’я, миру, благополуччя та всього найкращого вам та вашим родинам. І хай більше ніколи не трапиться така страшна аварія», – зазначив міський голова.

Наразі в місті проживають 2712 осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, з них 316 – діти. За поточний рік на пільгове медичне обслуговування цієї категорії громадян з міського бюджету виділено 540,5 тис. гривень. За десять місяців цього року 282 особи отримали лікарські засоби за безоплатними рецептами лікарів за кошти міської скарбниці на суму 445,9 тис. гривень. Також з початку року виплачено компенсацію за одноразовий проїзд 202 громадянам, на суму 97 тис. гривень.