007.jpg

У Палаці дітей та юнацтва відбулось підбиття підсумків організації оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей в Сумах в літній період 2017 року.

Участь у заході взяли заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, начальник відділу у справах молоді та спорту Наталія КРАСНОШЕВСЬКА, начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО, керівники загальноосвітніх закладів міста та представники позаміських дитячих оздоровчих таборів.

Про показники цьогорічної оздоровчої кампанії розповіла начальник відділу у справах молоді та спорту. За словами Наталії Красношевської, прогнозовані показники виконані в повному обсязі.

Цьогоріч у Сумах 24110 дітей шкільного віку підлягали оздоровленню і відпочинку. З них оздоровлено 13104 дитини, що становить 54,3% від загальної кількості, і 3968 дітей дошкільного віку. Загалом протягом літнього періоду оздоровились 17072 дитини (70,8%).

Міським бюджетом на проведення відпочинково-оздоровчої кампанії 2017 року було виділено 7,8 млн грн., що на 4,3 млн грн. більше, ніж минулого року.

Заступник міського голови Віра Мотречко подякували всім, хто доклав зусиль до організації змістовного та якісного відпочинку юних сумчан.

«Кожен, хто працює з дітьми та молоддю знає, що надважливо організувати для них не лише змістовний навчальний процес, але й цікавий відпочинок. Хочу з впевненістю сказати, що нам це вдалось. Тому дякую кожному із вас за роботу, відданість своїй справі і бажання все зробити на найвищому рівні», – сказала Віра Мотречко.

Потому посадовиця вручила грамоти міського голови за високий професіоналізм, вагомий вклад у розвиток сфери оздоровлення і відпочинку дітей міста та належну підготовку і проведення літньої оздоровчої кампанії у 2017 році позаміським дитячих таборам «Зоряний» (ПАТ «Сумихімпром»), «Зоряний» (КП «Шляхрембуд»), «Чайка» (ПАТ «Смуське НВО»), «Сонячний» (ПАТ «Насосенергомаш»), «Універ» (СумДУ), «Орлятко» (ПАТ «Сумбуд»).

Ці ж позаміські дитячі табори отримали грамоти відділу молоді та спорту за надання всебічної допомоги в організації і проведенні оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2017 року.

Окрім того, грамоти міського голови за організацію роботи літніх мовник таборів нового формату, виховання всебічно розвиненої та освіченої молоді, яка вільно володіє іноземними мовами та відкрита до пізнання інших культур, за створення позитивного іміджу міста отримали школи № 7, № 10 та № 21.

Приєднуючись до вже сказаного заступником міського голови, начальник управління освіти і науки Антоніна Данильченко нагадала присутнім слова відомої української поетеси: «І кожний фініш – це, по суті, старт»

«Тому, шановні колеги, розслаблятись нам не можна. Час готуватись до оздоровчої кампанії 2018 року, аби і наступного літа наші діти так само цікаво, весело та корисно провели свої канікули», – сказала Антоніна Данильченко.

Вона також вручила грамоти управління освіти і науки міської ради за кращу організацію роботи таборів з денним перебуванням, дитячих закладів праці та відпочинку директорам шкіл № 2, № 30, № 6, № 10, № 13, № 9, № 15, № 1.