002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради 20 листопада наголосив на необхідності взаємодії відділу охорони здоров’я та управління освіти і науки задля ефективної профілактики грипу та ГРВІ в дитячих садочках та школах міста.

«Найдорожче, що є в кожного із нас – це діти. Тому ми повинні докласти всіх зусиль, аби вони не хворіли на грип та ГРВІ. Необхідно промоніторити стан захворюваності дітей у дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах міста. Важливо також підбивати підсумки роботи директорів шкіл та дитячих садочків, а також їх медичних працівників. Якщо їхня робота даватиме результати, діти менше хворітимуть, то, звичайно, ми будемо їх відзначати і брати з них приклад», – зазначив Олександр Лисенко, звертаючись до начальника управління освіти і науки Антоніни ДАНИЛЬЧЕНКО.

Натомість посадовиця повідомила, що минулого тижня в школах міста на ГРВІ занедужало 3,9% школярів. «Подібні моніторинги ми проводимо щотижнево. Найбільший коефіцієнт захворюваності у школах з великою кількістю учнів», – повідомила Антоніна Данильченко.

Міський голова зауважив, що відділ охорони здоров’я має брати до уваги ці моніторинги та зважати на них відповідним чином, аби кількість хворих не зростала.

На це в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО зазначила, що у кожному дитячому садочку та школі працюють медичні працівники. У разі виявлення хворих дітей вони рекомендують батькам залишити їх вдома і відвідати лікувальний заклад.