003.jpg

Суми котрий рік поспіль займають високі місця у всеукраїнських рейтингах з питань прозорості, відкритості та забезпечення доступу до публічної інформації.

 Наприкінці вересня в місті Київ відбулась конференція «День права знати: забезпечення доступу до публічної інформації».

У конференції взяла участь начальник управління документообігу та публічної інформації департаменту комунікацій та інформаційної політики Віра БОЙКО.22281130 723176237877793 581721731 o

Конференцію було присвячено відзначенню міжнародного дня права знати, що узагальнює надані громадськості можливості бути поінформованими про діяльність органів влади. Під час заходу було підбито підсумки результатів всеукраїнського моніторингу рівня забезпечення суб’єктами владних повноважень вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», проведеного Центром політичних студій та аналітики «Ейдос», Центром демократії та верховенства права, Асоціацією українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів та ГО «Платформа прав людини» у співпраці з Секретаріатом Уповноваженого Верховної ради з прав людини.

За результатами моніторингу Сумська міська рада в десятці перших серед 24 міських рад обласних центрів. Серед основних критеріїв оцінювання були наступні: імплементація необхідних норм для забезпечення доступу до публічної інформації в офіційних документах, якими керуються в своїй роботі органи влади, забезпечення доступу до публічної інформації у відповідь на інформаційні запити, забезпечення доступу до публічної інформації шляхом оприлюднення на офіційних сайтах, забезпечення умов та безпосереднього доступу до публічної інформації в приміщенні суб’єкта владних повноважень.