006.jpg

Осінній призов на строкову військову службу, згідно з розпорядженням Президента України, розпочнеться 1 жовтня та триватиме два місяці.

Про особливості осінньої призовної кампанії під час брифінгу 26 вересня розповіли заступник міського голови, голова призовної комісії Степан ПАК, в.о. начальника відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав КОНОНЕНКО і заступник військового комісара Сумського об’єднаного міського військкомату Сергій МОНУКАЛО.

Як і раніше, в 2017 році в Сумах повинно бути проведено два етапи призову в армію: весняний та осінній. Планове завдання навесні цього року виконали на 100% – до війська вирушив 61 сумчанин.

«Хотілось би сказати, що призовні кампанії проходять не так просто. Це потребує великої роботи. Проте спільними заходами ми виконаємо план призову, що передбачений для міста Суми, – зазначив Степан Пак. – До чергової призовної компанії Суми підготувались. З місцевого бюджету було виділено відповідну суму коштів військкомату на рік – 70 тис. грн., з них 40 тис. грн. вже перераховано, ще 30 тис. грн. – буде перераховано в перші тижні жовтня із стартом призовної компанії».

Разом з тим рішенням виконавчого комітету міської ради було визначено склад призовної комісії і дублюючий склад для вирішення окремих питань, а також склад медичної комісії, до якої входять всі передбачені спеціалісти.

Восени призову підлягають юнаки у віці 20-27 років, а також ті, кому виповнилося 18 рокі за їхньою згодою та написанням відповідної заяви до військового комісаріату.

«Всі юнаки проходитимуть службу в небойових військових частинах, не будуть залучатися до проведення АТО. Згідно з Кодексом законів про працю за ними зберігається місце роботи та середня заробітна плата, яка буде їм нараховуватися під час служби і додаткове щомісячне грошове забезпечення за проходження строкової служби», – наголосив Сергій Монукало.

Строки проходження служби на базі вищої освіти – один рік, на базі середньої освіти – півтора року.

Планове завдання на осінній призов для міста Суми складає 90 чоловік, з них 66 – для Збройних Сил України, а 34 – для інших військових формувань.

Загалом призову підлягають 4763 особи, 2424 з яких – ухиляються від призову, їхні списки передано до управління Національної поліції.

«Ті, особи, які переховуються і їм неможливо вручити повістку – знаходяться у розшуку. Вони порушують закон і підлягають адміністративній та кримінальній відповідальності», – акцентував заступник міського голови.
Станом на сьогодні 535 осіб прибули до військового комісаріату, з них визнано придатними до служби десять чоловік, а 101 особа направлена на додаткове медичне обстеження.