004.jpg

Керівний склад, штаб та формування цивільного захисту комунального підприємства «Міськводоканал» відпрацьовували навички, які можуть знадобитися при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

Робили це сьогодні під час комплексних об’єктивних навчань. Під час проходження таких учасники використовували вогнегасники, пожежний інвентар (ящики з піском, кошму, бочки з водою, пожежні відра, совкові лопати), пожежний інструмент (гаки, ломи, сокири), засоби індивідуального захисту та надання першої (долікарської) медичної допомоги, техніку, обладнання та майно, яке знаходиться у місцях практичного відпрацювання навчальних питань, засоби зв’язку та оповіщення, наявну техніку та майно формувань цивільного захисту.

Застосовуючи це матеріально-технічне забезпечення, керівний склад, штаб, формування цивільного захисту та працівники мали продемонструвати дії при отриманні повідомлення про можливе виникнення надзвичайних ситуацій, можливе погіршення погодних умов, яке може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру, введення режиму підвищеної готовності.

Отримавши таке повідомлення, керівний склад мав практично відпрацювати питання організації: цілодобового чергування приведення у готовність сил та засобів цивільного захисту; аналізу ситуації, яка може скластися внаслідок виникнення надзвичайної ситуації; контролю за ходом виконання попереджувальних робіт.

Формування цивільного захисту у таких випадках мали оповістити та зібрати особовий склад, привести у злагоджену готовність формування.

Ті ж працівники, які не входять до складу формувань цивільного захисту мали оповістити та зібрати працівників, а також провести попереджувальні заходи щодо стабільної роботи підприємства в умовах надзвичайної ситуації. Загалом участь у навчання взяли 117 працівників КП «Міськводоканал».