003.jpg

До свята Дня машинобудівника, яке колектив ПАТ «Сумське НВО» разом з іншими представниками машинобудівної галузі України цьогоріч святкують 24 вересня, на підприємстві відзначили роботу найуспішніших у своїй професії.

Так, напередодні, у четвер, 21 вересня, в об’єднанні вшановували кращих співробітників за їхню наполегливу, старанну працю. Нагороди різного ґатунку отримали заводчани.

Відзнаками з нагоди професійного свята привітала під час урочистостей працівників підприємства заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА. Грамоти міського голови одержали В’ячеслав ГАПЧЕНКО, Світлана ОЛІЙНИК, Сергій СИРОМЯТНІКОВ, Андрій КВАСОВ, а от Діані КІРІЧЕНКО та Жанні МІНАКОВІЙ дісталися цінні подарунки від керманича Сум.

«Завдяки зусиллям сумським машинобудівників місто знають не лише на теренах України, але й за кордоном, адже продукція, яку вони виготовляють є конкурентноздатною, користується попитом і свідчить про високий професіоналізм. Дякую працівникам заводу за невтомну і сумлінну працю, терпіння та наполегливість. Зі святом! Наснаги в роботі, добробуту в кожну родину і мирного неба», – зазначила у вітальному слові Ольга Волошина.

Генеральний директор ПАТ «Сумське НВО» Олексій ЦИМБАЛ зауважив, що події останніх років випробовують сумських машинобудівників на міцність різними способами, але віра людей у підприємство та власні сили допомагають не зламатися. «Завдяки тим, хто вміє тримати удар, шукати й знаходити вихід, вдається долати перепони. А відтак працівники підприємства заслуговують найвищих нагород і найщиріших вітань», – наголосив він.kolektivnij znimok

Керівник об’єднання разом із головою профспілки «Машметал» Іваном СОВГІРОЮ привітали заводчан, котрих за найбільш значущі заслуги перед підприємством удостоїли найвищого внутрішньозаводського звання – «Почесний машинобудівник СНВО». Цьогоріч дану шановану плеяду поповнили аж п’ятеро легендарних людей: Микола ЛАЗЕБНИЙ, Павло ДЕНИСЕНКО, Ілля КАРПИЧЕВ, а також знані Володимир ГОЛУБНИЧИЙ та Олександр ШАПАРЕНКО – трудове життя кожного з яких починалося саме в Сумському НВО, і попри час, що минув відтоді, легенди спорту не забувають своє машинобудівне минуле й щиро вболівають за долю об’єднання.

До того ж збагатилася новими іменами й Галерея пошани, до якої додано 89 співробітників індивідуально та у складі бригад. На знак подяки за взірцеву роботу машинобудівникам вручили цінні подарунки, почесні грамоти та подяки. А статус ветеранів СНВО отримали 25 жінок і 55 чоловіків.

На заході вшановували не лише окремих людей, а й цілі сім’ї. Офіційний статус трудової династії, котрий дотепер мали 32 родини сумських машинобудівників, здобули ще три сім’ї, кожна з яких починала працювати тут із діда-прадіда, а потім виробничу естафету передавала дітям та онукам.