007.jpg

У День партизанської Слави у Сумах біля Монументу «Героям Сумщини» відбулися урочистості.

Сюди завітали сивочолі ветерани, ті, хто брав участь у партизанському русі, пересічні городяни, молодь, школярі та керівництво міста та області.

Заступник міського голови Степан ПАК своє звернення до присутніх розпочав зі слів вдячності тим, хто у роки Другої світової війни, воював на другому фронті.

«Саме так тоді називали партизанський рух. Участь у ньому брали здебільшого молоді хлопці та дівчата, які зробили все можливе і неможливе, аби допомогти нашим воїнам перемогти ворога. Чи не найбільше партизанів було саме на Сумщині. За це наш край і має славу партизанського. Цим треба пишатися і пам’ятати про подвиги бійців другого фронту», – сказав заступник міського голови.

Потому Степан Пак вручив нагрудний знак та Подяку міського голови за активну громадську діяльність, патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня партизанської слави голові секції партизан-підпільників Сумської міської організації ветеранів України Миколі ПРИХОДЬКУ.

Привітав сумчан із Днем партизанської слави і голова ради міської організації ветеранів Микола БОНДАРЄВ, який зазначив, що на сьогодні в Сумах проживають вісім партизанів-підпільників, двоє з них завітали на урочистий мітинг до монументу «Героям Сумщини».

Своїми патріотичними виступами із Днем партизанської слави присутніх привітали дитяча козацька чота школи № 25 та хор ветеранів.