006.jpg

У ході проведення оперативної закупки працівники Сумської поліції та Служби безпеки України затримали двох 17-річних жителів обласного центру в момент, коли ті продали два пістолети.

Підлітки заздалегідь обрали місце на пустирі в 12-му мікрорайоні де планували укласти угоду з покупцем та отримати від нього гроші. Щойно все намічене було виконано, зловмисників відразу ж затримали правоохоронці.

Під час огляду місця події, слідчо-оперативною групою поліції було вилучено два пістолети закордонного виробництва з ознаками переробки для стрільби бойовими патронами та патронами травматичної дії калібру 9 мм. У ході проведення зовнішнього огляду у одного з затриманих правоохоронці виявили та вилучили пістолет закордонного виробництва зовні схожий на пістолет ТТ, пристосований для стрільби бойовими патронами калібру 4,5 мм, ніж та значну суму грошей. Всіх фігурантів оборудки зі зброєю у кайданках доставили до відділу поліції.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

За носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухівки без передбаченого законом дозволу зловмисникам може загрожувати від трьох до семи років позбавлення волі».