007.jpg

Сумчани стали учасниками «Майстерні громадської участі», присвяченої розвитку громадянської освіти, яка відбулася минулого тижня на базі Конгрес-центру СумДУ.

Серед запрошених – представники освітян міста, громадських організацій, органів місцевого самоврядування.

Захід проходив у рамках проекту «Регіональні Голоси – Створюємо Мости для Демократії» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Питання формування громадянської компетентності наразі залишається надзвичайно актуальним для мешканців міста Суми.

Активна життєва позиція, здатність продукувати та реалізовувати ідеї, конструктивно співпрацювати з органами влади – платформа для розвитку не лише громадянина Української держави, а й свідомого представника громади. Саме ідеї формування активного громадянина шляхом саморозвитку та самоосвіти були покладені в основу «Майстерні громадської участі», що проходила у форматі Open Space.

Формат проведення заходу виявився цікавим, адже дозволив обговорити актуальні питання якості неформальної освіти, можливості її використання в навчальному процесі, у проектній діяльності тощо.

Ціннісною складовою «Майстерні» можна вважати активну взаємодію педагогів шкіл з викладачами вищих навчальних закладів, обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, представниками громадських організацій та розробку спільних заходів, створення платформи для подальшої співпраці.

Учасники «Майстерні громадської участі» відзначили ефективність та доцільність заходу в умовах реформування освіти, реалізації Концепції «Нова українська школа».