004.jpg

Муніципальний спортивний клуб «Сумчанка» готується до нових спортивних звершень.

Про тренувальні будні та змагальні здобутки сумчанок ішлось  20 вересня на прес-конференції за участі керівництва міста і спортивного клубу та гравців.

На початку прес-конференції перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО привітав головного тренера МСК «Сумчанка» Світлану МАКАКЄВУ з присвоєнням їй звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України». Посадовець зазначив, що має за честь бути знайомим із наставницею сумчан, подякував їй за те, що прославляє місто та Україну на міжнародній спортивній арені і побажав тренеру та її його вихованцям нових перемог.

Головним тренером КП «Муніципальний спортивний клуб з хокею на траві «Сумчанка» Світлана Макаєва стала в лютому 2008 року. Відтоді команда брала участь у 18 офіційних кубкових турнірах Європейської хокейної федерації та 14 міжнародних. Її гравці наразі є основою національної збірної команди України, молодіжної збірної, а національна збірна команда України з індорхокею повністю складається з гравців «Сумчанки». За дев'ять років було здобуто дев’ять золотих та шість срібних нагород в офіційних і міжнародних турнірах, а також у складі національної збірної – «золото» на чемпіонаті Європи з індорхокею та «бронзу» на Чемпіонату Світу з індорхокею. Серед здобутків нинішнього року – VI місце на Кубку європейських чемпіонів з хокею на траві (м. Мюнхен, Німеччина) і І місце на Кубку європейських чемпіонів з індорхокею (м. Шяуляй, Литва), що дозволило вийти до елітного дивізіону індорхокею й отримати право на участь у чемпіонаті Європи і світу.

«Я вдячна керівництву міста за те, у найважчі часи нас не покинули, підтримали, і ми вижили, бо я була впевнена, що ми не виживемо», – сказала Світлана Макаєва.

Як повідомила начальник відділу у справах молоді та спорту Віра МОТРЕЧКО, у поточному році на потреби МСК «Сумчанка» було передбачено з міського бюджету на 3,4 млн грн.: 2 млн грн. – на утримання і заробітну плату, решта – на закордонні виїзди. На наступний рік планують збільшити фінансування до понад 5 млн гривень.

«Кожна нагорода дівчат – це успіх команди, а також успіх спорту Сум та України, тож місто не лишає дівчат без допомоги. Підтримка депутатського корпусу у питаннях, що стосуються фізичної культури та спорту, – колосальна», – зазначила очільник профільного відділу.

Володимир Войтенко запевнив головного тренера та директора МСК «Сумчанка» в тому, що міська влада й надалі надаватиме команді посильну фінансову та іншу підтримку. Зокрема, задля покращення умов для тренувань та проведення змагань ведуться перемовини з керівництвом машинобудівного підприємства щодо передачі у власність громади поля неподалік стадіону «Авангард» та проходить процедура оформлення земельної ділянки у 12-му мікрорайоні.

Разом із тим зазначив перший заступник міського голови, на рівні збірної хокеїсткам потрібна і грошова підтримка держави.