001.jpg

Віднині помандрувати вулицями нашого міста над Пслом та дізнатися про його історію, культуру, мистецтво, архітектуру можна у віртуальному просторі. Допоможе у цьому усім охочим 3D-екскурсія, створена фахівцями всеукраїнського проекту «OpenUkraine» та «Агенції промоції «Суми» у рамках реалізації відповідного проекту громадського бюджету.

Проект, запропонований торік на бюджет участі, став переможцем відбору та нині отримав своє реальне втілення.

Веб-екскурсія охоплює у форматі 360 півсотні панорам вулиць, провулків, історичних, культурно-мистецьких та архітектурних пам’яток, будівель та споруд, які супроводжуються довідковою інформацією. До частини з них можна потрапити до середини, оглянути інтер’єр. Виконано також аерозйомку у ключових точках, що дозволяє зорієнтуватися та поглянути на місто як з висоти «пташиного польоту», так і потрапити до екскурсійних локацій. Вони поділені на кілька тематичних категорій

Як розповіла директор «Агенції промоції «Суми» Людмила ФЕСЕНКО, об’єкти, які склали екскурсійні маршрути, були визначені спільно з краєзнавцями, аби найкраще презентувати місто «веб-туристам». Сподіваємося, що така мандрівка спонукає і завітати до Сум, аби особисто пройтися обласним центром та дізнатися про місто ще більше цікавого та корисного.

Зйомки відбувалися на початку травня, після чого тривала обробка фото та відео, підготовка текстової презентації та загальна компоновка матеріалів.

На реалізацію проекту громадського бюджету «3D-екскурсія по місту Суми» було витрачено 50 тис грн. відповідно до його кошторису.

Вирушити на веб-екскурсію можна за цим посиланням http://open-ua.com/ua/sumy_region/sumy.